SE 365/2022

SE 365/2022

SE 365/2022

Lentomatkustajan terveyslomake

Ohjeet lomakkeen täyttöön

Strand Properties

Maskipakko poistuu ulkotiloista

Lähde mukaan Jerezin päiväretkelle

Pääkirjoitus: Rajoitukset laskussa, asuntohinnat nousussa

Olen kuullut monen suomalaisen ilmaisseen tyytyväisyyttään Espanjan jämpteistä koronamääräyksistä. Toiset taas ovat ilmoittaneet harkitsevansa matkaa tänne vasta sitten, kun maskipakko ulkotiloissa poistetaan.

Tämä tapahtuu nyt. Epäviralliset lähteet ennustavat maskipakon julkisissa sisätiloissakin poistuvan suhteellisen pian.

Nyt kun viruksesta tiedetään paljon enemmän kuin kaksi vuotta sitten, päättäjiemme tulisi yhä enemmän ottaa huomioon, että suhde rajoitusten ja niiden terveyshyötyjen, mutta myös niiden aiheuttamien haittojen välillä pysyisi tasapainossa. Ikäihmisten sisällä istuttamisen vaikutukset ovat jo tiedossa, ja on myös alettu kiinnittää huomiota siihen, mitä tapahtuu lasten kognitiiviselle kehitykselle, kun he näkevät ainoastaan maskinaamaisia kanssaihmisiä. Entä onko liikunnan puute suurempi riski kuin itse tauti ihmisryhmälle, jonka riski sairastua vakavaan koronatautiin on muutaman promillen luokkaa?

Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta luulen meidän kaikkien olevan aiheeseen jo sen verran kyllästyneitä, että on välillä aika suunnata katse muihin asioihin.

Sillä aikaa, kun olemme piileksineet kotona ja uskaltaneet katsoa ulkomaailmaa vain maskin takaa, maapallo on nimittäin jatkanut pyörimistään. Espanjan asuntomarkkinoiden hintaromahdusta, jota yksi sun toinen tuntui keväällä 2020 ennustavan, ei olekaan tapahtunut. Päinvastoin. Kiinnostus Etelä-Espanjaa kohtaan tuntuu kasvaneen voimakkaasti, ja sen myötä ovat nousseet asuntojen hinnat. Alueen tarjoamaa elämänlaatua osataan nyt arvostaa entistä enemmän.

Mikäli olet ostoaikeissa, odotella ei voi enää yhtään. Asunto, jonka ostamista tänään jäät harkitsemaan, kantaa huomenna “myyty”-kylttiä. Ja todennäköisesti korkeammalla hinnalla, kun mitä olit siitä itse ajatellut maksaa.

Katia Westerdahl


Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Rajoitukset laskussa, asuntohinnat nousussa
3 Väärennysliiga poliisin haaviin – tekaistuja koronapasseja jopa tuhannella eurolla
4 Sanna Marin vieraili Madridissa – Ukraina ja ulkonäkö nousivat uutisiin
6 Maskipakko kaduilla loppuu – koronapassille vielä jatkoa Andalusiassa ja Valenciassa
8 Liikennesakoista eroon älypuhelinsovelluksella
10 Golfia rannikolla
12
Rannikon palvelut (palvelukartta)
14 Menossa mukana
15 Espanjan asuntopörssi
21 Avointen ovien päivä Suomelassa
22 Terveyslomakkeen täytön ABC

TILAA LEHTI     LUE DIGILEHTI0

Your Cart