Älä jätä karvakaveria helteellä

Älä jätä karvakaveria helteellä

On omistajasta kiinni, kuinka paljon helle vaikuttaa koiraan. Nykyaikana on saatavilla koko joukko keinoja viilentää karvaiset kaverit helteellä, mutta perusasiatkin on hyvä muistaa.

– Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että koira ei kestä hellettä yhtään enempää kuin ihminen itse. Jos et itse voi seistä paljasjaloin kuumalla asfaltilla, ei voi koirakaan, Suvimarja Espinoza muistuttaa.
Espinoza pitää Fuengirolan Los Bolichesissa lemmikkieläimiin erikoistunutta liikettä, josta löytyy viilennystä lemmikkien kesään joka lähtöön.
– Mikään viilennyskeino ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että eläimillä on totta kai oltava aina vettä saatavilla. Erityisesti koirat pitävät uimisesta ja ainakin siitä, että heitä kastellaan.
Vakavan varoituksenkin Espinoza lausuu:
– Koiraa ei voi Espanjan helteissä jättää minuutiksikaan kuumaan autoon. Jos vähänkään epäilet tätä, aja autosi aurinkoiselle paikalle ja sulje ovet ja ikkunat. Katso, kuinka pitkään itse siellä voit olla. Ihan sama aika koskee koiria.
Karvaisten kavereiden kesätunnelmia voi helpottavaa myös erityistuotteilla, jollaisia ovat muun muassa viilennysmatot. Monet koirat pitävät myös viilentävästä jäätelöstä, jota voi viedä tuliaisiksi Suomeenkin, sillä kuivatuote ei vaadi kylmäsäilytystä.
– Ja koska voimistuva UV-säteily aiheuttaa ihosyöpiä koirillekin, myös heitä varten on olemassa aurinkosuojia. Nämä voiteet levitetään koiran vatsalle, silmäluomille ja kuonoon. Tassuja palamista astuessa ennaltaehkäisee erityinen spray, Espinoza vinkkaa myös.

Strand Properties


0

Your Cart