Aurinkorannikolla toiminut OmenaRealin ryhmäkoti kiinni

Aurinkorannikolla toiminut OmenaRealin ryhmäkoti kiinni

Vuodesta 2012 Mijasissa toimineessa ryhmäkodissa oli sulkemishetkellä viisi asukasta, joista neljä siirtyi Girasoliin Fuengirolaan.

WP_Girasol_3
Suurin osa OmenaRealin asukkaista siirrettiin Residencia Girasoliin Los Pacosiin.

OmenaRealin suomalaisasukkaat siirtyivät toukokuun puolessa välissä asumaan Los Pacosissa Fuengirolassa sijaitsevaan Girasolin palvelukotiin.

Toimitusjohtaja Jussi Peltosen mukaan asiasta päätettiin toukokuun toisella viikolla, ja siitä kerrottiin asukkaille ja omaisille saman tien. Yhtä asukasta lukuun ottamatta kaikki muuttivat Girasoliin.

– Omaiset ovat suhtautuneet pääsääntöisesti ymmärtäväisesti ja käyneet paikan päällä tutustumassa. Keskiviikkona 13. toukokuuta Girasolista saamamme päivityksen mukaan asiakkaat ovat kotoutuneet hyvin, kertoo Peltonen, joka on toimitusjohtajana suomalaisessa HoviKoti-yrityksessä, jonka alaisuudessa OmenaReal toimii.

– Asiakkaidemme iän myötä tapahtuvasta kunnon heikkenemisestä ja esimerkiksi lääkäripalvelujen lisääntyneestä tarpeesta johtuen totesimme, että tarvitsimme paikallisen kumppanin, jotta pystymme varmistamaan riittävän hoidon tason myös enemmän hoivaa tarvitseville.

Peltosen mukaan asukkaat saavat Girasolissa suomenkielistä palvelua, vaikka palvelukoti ei olekaan suomalainen.

Residencia Girasolista kerrotaan, että kun suomalaiset muuttivat taloon, he palkkasivat kaksi suomenkielistä työntekijää. Girasolissa toivoo, että neljä suomalaisasukasta tuntisi olonsa kotoisaksi. Palvelutalon ovet ovat auki kaikille kiinnostuneille suomalaisille.

Girasol löytyy Andalusian alueviranomaisten virallisesta vanhusten palvelutalorekisteristä.

Vaikka OmenaRealin ryhmäkoti suljettiin, yritys jatkaa toimintaansa.

– OmenaRealin toiminta ei ole loppunut. Painopiste on ainoastaan muuttunut kotipalveluihin, OmenaRealin kehityspäällikkö Graziella Vartola kertoo.

– Tarjoamme Turvaverkko-mallia, jossa asiakkaat voivat jatkaa kotona asumista pidempään eikä omaisten tarvitse olla huolissaan läheisen voinnista.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli
KUVA: Nina Tyrmi

Tilaa Olé-lehti     Anna palautetta

Strand Properties


0

Your Cart