Espanjaan lentäville on tarjolla tukea

Espanjaan lentäville on tarjolla tukea

Erityistä tukea tarvitsevat saavat lentokoneessa matkustaessaan avustusta. EU-asetus takaa maksuttoman avun esimerkiksi näkö- tai liikuntarajoitteisille tai niille, joilla on jokin vamma tai sairaus.
Nainen pyörätuolissä lentokentällä

Espanjaan pääsee matkustamaan helposti erilaisista rajoitteista, vammoista tai sairauksista huolimatta. Lentomatkustajille on tarjolla tukea ja apua.

Strand Properties

Rajoitteisen matkailijan lentomatkailua tukee EU-asetus, jonka mukaan EU-maista lähtevillä tai niihin saapuvilla lennoilla on oltava ilmaista apua lentokentillä. Tähän kuuluu esimerkiksi kuljetus lentoaseman portille, avustettu nousu koneeseen ja saatto tai kanto istuinpaikalle.

Avustuspalvelu lentoasemalla

Lähes kaikilla lentoasemilla on tarjolla maksutonta avustuspalvelua, kunhan avuntarpeen on ilmoittanut viimeistään 48 tuntia ennen lennon lähtöä.

Jos ilmoitus unohtuu, apua pyritään silti järjestämään.

Helpoiten ilmoittaminen käy netissä lentoaseman sivuilla tai varauksen yhteydessä lentoyhtiölle. 

Apuvälineet mukaan

Moni erityistä tukea tarvitseva kuljettaa mukanaan myös erilaisia apuvälineitä. Niistä tulee ilmoittaa viimeistään 48 tuntia ennen lennon lähtöä. 

Lentokoneessa voi lähtökohtaisesti kuljettaa monenlaisia apuvälineitä, suurimmat niistä menevät lennon ajaksi ruumaan. Matkustamoon voi ottaa pääsääntöisesti vain pieniä apuvälineitä, jotka läpäisevät käsimatkatavaran mitat.

Kuka saa avustuspalvelua?

Avustuspalvelu on tarkoitettu kaikille, jotka kokevat sitä tarvitsevansa eikä avun tarvetta tarvitse mitenkään todistaa.

EU-alueella avustuspalvelusta huolehtivat lentokentät ja palvelu on usein erityisen tärkeä juurikin silloin, kun omia apuvälineitä ei ole käytössä, mutta kävelemisessä on haastetta.

Lue koko juttu lentomatkustamisesta Espanjaan ja saatavilla olevista avustuspalveluista helmikuun 2024 Olé-lehdestä!

TEKSTI: Johanna Moisander-Mattila
KUVA: Shutterstock

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart