Espanjan kesä on yhtä juhlaa

Espanjan kesä on yhtä juhlaa

Espanjan kesä tarjoaa juhlia ja konsertteja taatusti jokaiseen makuun. Kesäkuussa ja heinäkuussa iloon ja juhlaan löytyy aihetta historiallisista tapahtumista, uskonnosta, musiikista ja tietenkin ruoasta ja juomasta.
La Riojan Harossa vietetään kesäkuussa kuuluisa vuosittainen Haron viinitaistelu.

HALUATKO HERKUTELLA?

Strand Properties

VIINITAISTELU
29. kesäkuuta
La Riojan Harossa vietetään kesäkuussa kuuluisa vuosittainen Haron viinitaistelu, Batalla del Vino de Haro. Täällä saa läträtä viinillä. Kaikki alkaa heti aamukahdeksalta Plaza de Pazilla. Vaikka aukio on nimetty Rauhan aukioksi, viinitaistelupäivänä siellä taistellaan. Aukiolle kerääntyy tuhansittain valkeisiin asuihin pukeutuneita ihmisiä kaulassaan punainen liina. He heittelevät toistensa päälle litroittain viiniä. Suuri viinitaistelu päättyy klo 14 juhlaruokailuun, jossa pääosaa näyttelee tietenkin Riojan punaviini.
www.tradicionesyfiestas.com/fiesta/batalla-del-vino-haro/

KIRSIKKAJUHLA
2. heinäkuuta
Larachassa, Galiciassa, juhlitaan kirsikkaa Feira das Cereixas -tapahtumassa joka vuosi heinäkuun ensimmäinen sunnuntai. Tarkka paikka on Lestónin pääkirkon lähellä, Campo de la Feria de Paiasco -alueella. Paikalla on kirsikantuottajia myymässä tuotteitaan. Kunnon kyläjuhlan tapaan ohjelmaan kuuluu tanssia, musiikkia ja urheilutapahtumia. Tapahtumia ei ole ainoastaan sunnuntaina vaan niitä riittää myös edeltäville perjantaille ja lauantaille.
turismo.dacoruna.gal/es/actualidade/festas-gastronomicas/feira-das-cereixas

LAMPAANSYÖJÄT
2. heinäkuuta
Espanja on kuulu possujuhlistaan, mutta Espanjassa on myös lammasjuhlia. Asturian Lenassa vuosittaisessa lammasjuhlassa Asturian parhaat lammasmestarit näyttävät parastaan. Juhlaan kuuluu lammasherkkujen lisäksi musiikkia ja tanssia. Juhlan kunniaparina ovat Güelu y Güela del Aramo eli alueen vanhin pariskunta.
www.aytolena.es

SIIDERIÄ, SIIDERIÄ
7.–9. heinäkuuta
Asturia on kuulu siideristään. Navan kuulua siideriä juhlitaan vuosittain heinäkuussa. Navan siiderijuhla vietetäänkin jo 46. kertaa. Juhla on saanut kunniamaininnan yhtenä Espanjan kiinnostavista kansallisista juhlista. Juhlassa on siiderimaistelujen lisäksi musiikkia, esityksiä ja lapsille oma juhla-alue, jonka lisäksi sunnuntaina pidetään paras siiderinkaataja kilpailu, sillä siiderinkaato on taituruutta, jos mikä.
www.facebook.com/festivalsidranava

VALKOSIPULIN TUOKSUA
28.–30. heinäkuuta
Valkosipulijuhlia on Espanjassa useitakin. Kesään sijoittuu maailman merkittävimpänä pidetty, lähellä Cuencaa, Kastilia-La Manchan alueella sijaitsevan Las Pedroñerasin valkosipulitapahtuma. Tapahtuma on kansainvälinen ja sinne saapuu valkosipuliasiantuntijoita kaikkialta maailmasta tutustumaan uutuuksiin ja erikoisuuksiin. Tapahtuman aikana paikallisissa ravintoloissa tarjoillaan tapas-erikoisuuksia ja järjestetään viininmaisteluita sekä gastronomisia kilpailuja, joista merkittävin on kansallinen Cocina los cocineros -kilpailu. Recinto Ferial eli näyttelyalue on täynnä valkosipulin, siemenien ja yrttien myyjiä. Paikalla on luonnollisesti myös lava, jolla soitetaan musiikkia.
www.laspedroneras.es

MUSIIKKINÄLKÄISILLE

Marenostrum on sarja lukuisia tapahtumia, joita on kahdella lavalla läviste koko kesän.

MARENOSTRUM
Koko kesän

Fuengirolassa kesäänsä viettävien kannattaa ilman muuta katsoa, mitä kaikkea Marenostrum tarjoaa. Se ei ole varsinainen festivaali vaan Espanjan hienoimpiin lukeutuva tapahtuma-alue Sohail-linnan ympäristössä. Marenostrum on sarja lukuisia tapahtumia, joita on kahdella lavalla läviste koko kesän. Ohjelmisto tarjoaa konsertteja flamencosta rockiin ja poppiin sekä koomikkojen esityksiä. Esimerkiksi 15. kesäkuuta isolla lavalla esiintyy Robbie Williams ja 22. heinäkuuta on alueella Cádizin kuulujen karnevaalien karnevaalishow.
www.marenostrumfuengirola.com

NOCHES DEL BOTÁNICO
Kesäkuusta elokuuhun

Madridissa läpi kesän pidettävän, perinteisen ja korkeatasoisen musiikkifestivaalin tarjonta on valtava. Nimensä mukaisesti sen pitopaikka on kuninkaallinen, kasvitieteellinen puutarha. Sinne pääsee keskustasta kätevästi metrolla. Vaikka Madridissa saattaa olla kuuma, konsertteja on miellyttävä seurata. Ne pidetään myöhään illalla ja puutarhan vesialueet ja varjostavat puut pitävät paikan miellyttävän viileänä. Kesä 2023 tarjoaa 45 konserttia, muun muassa Bob Dylania 7. ja 8. heinäkuuta sekä Manhattan Transferia 16. heinäkuuta.
www.nochesdelbotanico.com

SCREAMIN’ FESTIVAL

The Cosh Boys Suomesta esiintyy Calellan rockabilly-festareilla.

5.–11. kesäkuuta
Euroopan suurimpiin kuuluva rockabilly ja rock ’n’ roll -tapahtuma täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Tapahtumapaikka on Calella, lähellä Barcelonaa. Kansainvälisten muusikkojen lisäksi esillä on 50-luvun kulttuuri kaikkine autoineen, vaatteineen ja hiustyyleineen. Paikalla on paljon vintage-tuotteiden myyjiä. Lippuja voi ostaa koko festivaaliajaksi tai yksittäisiin konsertti-iltoihin.
www.screaminfestival.com

FESTIVAL INTERNACIONAL DEL MUNDO CELTA
9.–16. heinäkuuta

Kelttimusiikin ja -kulttuurin festivaali on kerännyt paljon yleisöä Galician Ortigueiraan, (A Coruña) aina vuodesta 1978, kun festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran. Paikalla soi säkkipilli, mutta myös muut tyypilliset keltti- ja folkmusiikin soittimet. Juhla on kansainvälinen ja sinne kokoontuu muusikkoja kaikkialta Euroopasta, vanhoilta kelttialueilta.
festivaldeortigueira.com

FESTIVAL DE GRANADA
21. kesäkuuta–19. heinäkuuta

Granadan festivaaleja on vietetty jo 72 vuotta. Se tarjoaa monenlaisia esityksiä erilaisissa tiloissa. Yksi hienoimmista esityspaikoista on Alhambrassa sijaitseva Kaarle V:n palatsi. Siellä esitetään heinäkuussa muun muassa Turandot-ooppera konserttiversiona.
www.granadafestival.org

STARLITE OCCIDENT

Starlite Occident -festivaalia kehutaan usein koko maailman parhaaksi boutique-festivaaliksi.


21. kesäkuuta–2. syyskuuta

Marbellan Starlite Occident -festivaalia kehutaan usein koko maailman parhaaksi boutique-festivaaliksi. Tapahtuma on ulkoilmatapahtuma, mutta katsomon amfiteatterin muoto takaa ainutlaatuisen akustiikan: Plácido Domingo sekä Julio Iglesias ovat molemmat maininneet festivaalin akustiikan kuuluvan parhaimpiin heidän urallaan. Konserttiyleisölle on luvassa musiikin lisäksi gastronomisia nautintoja festivaalialueella. Alue avataan aina kello 20 ja konsertit alkavat kello 22. Vuoden 2023 huippunimiin lukeutuvat muun muassa 21.6. Yusuf ja Cat Stevens, 6.7. Lionel Richie ja 14. ja 15.7. Ricky Martin, 21.7. Rod Stewart ja 10.8. Eros Ramazzotti.
starlitemarbella.com

BBK BILBAO MUSIC LEGENDS FEST
23.–24. kesäkuuta

Legendojen festivaalin tapahtumapaikka on Bilbaon Areena hieman kaupungin ulkopuolella. Nimensä mukaisesti festivaali tuo lavalle muusikkoja, jotka ovat ansainneet legendan arvonimen jo eläessään. Vuoden 2023 festivaalilavalle nousevat muun muassa The Cult, Canned Heat ja Chris Isaak.
www.musiclegendsfestival.com

TIO PEPE FESTIVAL
Heinäkuu ja elokuu
Tio Pepe on kuulu sherrystään, mutta jo vuodesta 2014 myös musiikkifestivaalistaan. Festivaalissa yhdistyy gastronomia ja viinikellarin ympäristö maailman suuriin tähtiin. Paikka on kerrassaan ainutlaatuinen ympäristö nauttia musiikista, elämästä ja kesästä. Konsertteja on useita, mainittakoon muun muassa 30. heinäkuuta Tom Jones, 26. heinäkuuta Pat Metheny ja 25. heinäkuuta Ben Harper & The Innocent Criminals.
www.veraneaenlabodega.com/es/el-festival/conciertos-tio-pepe-festival

FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE SAN SEBASTIÁN
21.–25. heinäkuuta

Baskimaassa sijaitsevan San Sebastiánin jazzfestivaali on kerännyt suuren maineen maailmalla. Pääesiintymispaikoilla Kursaal-keskuksessa sekä Plaza de la Trinidad -aukiolla konsertit ovat maksullisia, mutta esityslavoja on kuusi muutakin esimerkiksi Zurriola-rannassa sekä Kursaalin terassilla ja niissä pidettävät konsertit ovat ilmaisia. Festivaali aikana koko kaupunki soi jazzin sävelin ja tahdein. Viiden festivaalipäivän aikana on nimittäin luvassa 60 esitystä.
jazzaldia.eus

HISTORIAN HAVINAA

La Villajoyosassa on vuosisatainen perinnejuhla, jossa muistetaan sarraseenien hyökkäystä kaupunkiin vuonna 1538.

SEMANA MEDIEVAL
17.–23. heinäkuuta

Estella-Lizarrassa, Navarrassa vietettävän keskiaikaviikon aikana keskiaika tulee todella eläväksi. Sekä asukkaat että vierailijat pukeutuvat keskiajan vaatteisiin. Navarra on ollut oma kuningaskuntansa, siispä Navarran kuningas avaa tapahtuman. Viikon aikana on esityksiä, kuten turnajaisia, keskiaika musiikkia, keskiaikaisia lipunheittonäytöksiä, narreja, käsityöläisiä ja tietenkin keskiaika-aterioita. 22–23. heinäkuuta järjestetään myös keskiaikaiset markkinat.
www.demercadosmedievales.info/17-al-23-de-julio-2023-semana-medieval-de-estella-lizarra-navarra

FESTIVAL TEMPLARIO DE JEREZ DE LOS CABALLEROS, BADAJOZ
14.–16. heinäkuuta

Andalusian Jerez de los Caballerosin kylän kadut täyttyvät temppelinherroista heinäkuisin. Tapahtuma kunnioittaa keskiaikaa ja temppelinherroja, joita alueella oli paljon 1200-luvulla. Tapahtuman päivien aikana on kulkueita, turnajaisia, musiikkiesityksiä, käsityönäytöksiä ja keskiaikatanssiaisia.
Lisätietoja kaupungin turistitoimisto: puh. (+34) 924730372 ma-su 10-14 ja 17-20

MOROS Y CRiSTIANOS DE VILA JOIOSA
24.–31. heinäkuuta

Alicanten lähellä La Villajoyosassa on vuosisatainen perinnejuhla, jossa muistetaan sarraseenien hyökkäystä kaupunkiin vuonna 1538. Monipäiväisessä historiallisessa tapahtumassa on paljon nähtävää. 25. heinäkuuta kaupunkiin tulevat soittokunnat kulkueissa. 25. ja 26. heinäkuuta on vuorossa Maurien ja Kristittyjen kulkueet. 27. heinäkuuta esitellään maurilaisten joukot sekä salakuljettajien joukot. Molemmat heistä haluavat vallata kaupungin. 28. heinäkuuta kristityt joukot valloittavat linnan takaisin. Sitä luonnollisesti seuraa voitonjuhla.
www.turismolavilajoiosa.com/es/Disfruta/FiestaMorosYCristianos

ERIKOISUUDENKAIPUUSEEN

Muutamat Espanjan kesän juhlat ovat luonteeltaan hyvin erityislaatuisia. Erikoisuusbongareille voisi sopia jokin seuraavista.

ROMERÍA DE SANTA MARTA DE RIBARTEME, GALICIA
29. heinäkuuta

Pyhän Martan päivänä Ribartemessä, Galiciassa, on yksi koko Espanjan, jos ei koko Euroopan erikoisimmista traditionaalisista juhlista. Erityisesti Pyhän Martan päivänä Neitsyt Marian ajatellaan auttavan kuolemansairaita. Päivän juhlallisuudet alkavat aamulla seitsemältä aina täysin tunnein pidettävillä messuilla. Päivän suurin tapahtuma on hautajaiskulkue, jossa hauta-arkuissa kannetaan sairaita, jotka anovat apua Marialta. Heidät puetaan ennen arkkuun laittamista niihin vaatteisiin, joihin heidät on suunniteltu laitettavan heidän kuoltuaan.
turismoriasbaixas.com/recursopan1?content=280376966

EL COLACHO, CASTRILLO DE MURCIA

El Colacho -juhlassa paholaishahmot hyppäävät pääkadulle asetelluille patjoille tuotujen lapsien yli.


11. kesäkuuta

Burgosin lähellä Castrillo de Murcian pääkadulla pääsee näkemään paholaisen oikein elävänä. Perinne on vanha ja sitä tiedetään vietetyn ainakin vuodesta 1621. Tapahtuman aluksi paholaiseksi pukeutuneet henkilöt tulevat kaupunkiin ja kaduilla olevat ihmiset pilkkaavat heitä. Kaikki huipentuu siihen, kuinka pääkadulle asetelluille patjoille tuodaan kaikki paikkakunnalla saman vuonna syntyneet lapset ja paholaishahmot hyppäävät niiden ylitse. Tämän ajateltiin traditionaalisesti suojelevan lapsia kaikelta pahalta. Kaupungin asukkaat rakentavat kaduille ja koteihinsa pieniä alttareita tapahtumaa varten.
www.xn--fiestasespaa-khb.com/evento-fiestas/fiesta-del-colacho-de-castrillo-de-murcia

SAN FERMíN HÄRKÄ-JUOKSUT, pamplona
6.–15. heinäkuuta

San Fermínin, Navarran suojeluspyhimyksen juhlapäivien aikana kuuluin tapahtuma on härkäjuoksu, mutta se ei ole ainoa tapahtuma. Tapahtuma yhdistää toisiinsa monta varhaisempaa juhlaa. Härkätaisteluviikot, suuret vuosittaiset markkinat sekä Fermínin uskonnollisen juhlan. Tapahtuman härkäjuoksuosuus on eniten kansainvälistä mainetta saanut osa. Härkätaistelujen, konserttien, härkäjuoksujen ja leikkimielisten urheilutapahtumien lisäksi saatavilla on paikallisia herkkuja sekä suuret ilotulitukset.
www.sanfermin.com/es/programa-sanfermin/programa-2022/0

Your Cart