Aurinkorannikon vuokrataso kipuaa ylöspäin

Aurinkorannikon vuokrataso kipuaa ylöspäin

Vuokrataso on nousussa kaikkialla Espanjassa, myös suomalaisten suosimalla Málagan seudulla.

Vuokrien noususta puhutaan Espanjassa paljon, eikä syyttä. Vuoden 2017 aikana hinnat nousivat asuntojen vuokra- ja osto-myynti-ilmoituksiin erikoistuneen Idealista-nettisivuston mukaan lähes kaikkialla Espanjassa, Barcelonan ja Cáceresin maakuntia lukuun ottamatta.

Idealistan mukaan kesimääräinen vuokrataso nousi vuonna 2017 jopa 18,5 prosenttia, tosin tarkat lukemat vaihtelevat lähteestä riippuen. Eniten vuokrahinnat nousivat Málagan, Sevillan, Granadan, Tarragonan ja Gironan maakunnissa.

Málagan maakunnan pääkaupungissa Málagassa hinnat nousivat vuoden 2017 aikana keskimäärin noin 15,4 prosenttia. Samansuuntaista kehitys on ollut Aurinkorannikon muissakin kaupungeissa. Nousussa ovat etenkin Benalmádenan ja Torremolinosin vuokrat.

Aurinkorannikon suomalaiset vuokranvälittäjät ovat huomanneet hintojen nousun. Vaikka asunnonomistajat pyytävät aiempaa korkeampia vuokria, ei asuntojen taso ole noussut samassa suhteessa.

– Asuntojen taso on jonkin verran kohentunut, esimerkiksi ilmalämpöpumput ja wifi-yhteydet ovat yleistyneet, mutta enimmäkseen hintojen nostolla on pyritty kattamaan kohonneita asunnon kiinteitä kustannuksia, Rantakylä Group -vuokranvälitysyrityksen Elise Rantakylä kommentoi.

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVA: Shutterstock

Lue lisää vuokrahinnoista sekä Aurinkorannikon kiinteistönvälittäjien näkemyksistä helmikuun 2018 Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart