Suomalaisen lentokapteeni Peter Huldenin täysin uudistettu koti kiiltää kattojen yllä Torremolinosissa.

– Minulla oli todella sydän mukana tässä remontissa, sillä samalla vaalittiin Torremolinosin kulta-ajan, kuusikymmenluvun muistoja, kertoo Peter Hulden, 57, jonka asunnon kaksivuotinen remontti valmistui hiljattain.

Peter on ollut pitkään Torremolinos-fani, vaikka muutti alueella vasta viisi vuotta sitten.

Kahdeksannen kerroksen asunto sijaitsee vuonna 1963 rakennetussa Eurosol-taloyhteisössä, joka seisoo Aurinkorannikon matkailupioneerin, kuuluisan Pez Espada -hotellinkulmalla.

– Vaikka talot eivät heti näytä siltä, ne on suunnitellut yksi Espanjan kuuluisimmista Francon ajan arkkitehdeistä, Rafael de la Hoz. Hän rakensi paljon metallista, Peter sanoo.

– Näissä asunnoissa ei oikeastaan ole kantavia väliseiniä, vaan metallirakenteet kantavat kaiken. Niissä voi siis käyttää kekseliäisyyttä ja poistaa seiniä.

Niin Peter ja hänen puolisonsa Raúl päättivätkin tehdä. Arkkitehtien avustuksella luotiin suunnitelma avoimesta, minimilastisesta ja valontäyteisestä asunnosta.

Pariskunnalle oli tärkeää, että huikeat meri- ja vuoristomaisemat pääsevät arvoonsa. Lisäksi he halusivat jättää osan metallirakenteista esille tuomaan loft-henkeä.

Asunto on moderni, käytännöllinen ja erittäin valoisa.
Kodista löytyy paljon suomalaisia sisustuselementtejä.

Laatikkoidea toi tilaa

– Arkkitehdit keksivät, että tehdään boksi eli kaikki muu on yhtenäistä tilaa, mutta valkoisen laatikon sisällä on kaksi kylpyhuonetta ja pukeutumistila. Seinistä avautuu kaikki tarvittava. Kaikki on rakennettu sisään japanilaiseen tyyliin, Peter kertoo.

Seiniä poistamalla asunnosta saatiin valoisa. Nyt Andalusian aurinko tulvii sisään kolmesta suunnasta skandinaavisesti sisustettuun asuntoon.

Pitkän remontin tuloksena syntyi koti, jonka jokainen yksityiskohta on asukkaidensa näköinen ja heidän tarpeitaan vastaava.

– Olen tehnyt elämässäni lukuisia asunto- ja taloremontteja, mutta uskon, että tämä on viimeinen, sanoo Peter.

TEKSTI ja KUVAT: Eeva-Maria Hooli

Lue huhtikuun 2021 Olé-lehdestä koko remonttitarina ja katso ennen ja jälkeen kuvat!