Espanjan veroilmoitusaika alkaa tänään – mukana monia uudistuksia

Espanjan veroilmoitusaika alkaa tänään – mukana monia uudistuksia

Veroilmoituksen voi jättää Espanjassa 2.4. alkaen.


Veroilmoituksen voi jättää aikavälillä 2.4.–1.7.2019.

Veroilmoitusaika alkaa 2. huhtikuuta. Siitä lähtien vuoden 2018 veroilmoituksen voi jättää sähköisesti.

Verotoimistoissa ilmoituksen voi puolestaan hoitaa vasta 14. toukokuuta alkaen. Ajanvaraus verotoimiston virkailijoille alkaa 9. toukokuuta.

Veroilmoitusaika päättyy 1. heinäkuuta.

Yksinkertaisissa veroilmoituksissa helpoin tapa sen jättämiseen on verkkopalvelu. Palvelu löytyy verohallinnon verkko-osoitteesta agenciatributaria.es, etusivun Renta 2018 -valikon takaa.

Renta Web -ohjelmaan kirjaudutaan sähköisellä allekirjoituksella (Certificado digital), Cl@ve PIN -tunnuksilla tai edellisvuoden veroilmoituksesta löytyvällä referenssinumerolla.

Vuoden 2018 verotuksessa on useita uudistuksia. Esimerkiksi summa, jonka alle tienaavien ei tarvitse tehdä lainkaan veroilmoitusta, jos maksajia on korkeintaan kaksi, on nyt 12 648 euroa. Pääsääntö on, että jos palkkatulot tulevat vain yhdeltä maksajalta, raja on entiseen tapaan 22 000 euroa.

Uudistuksiin kuuluu useita perhe-etuja, kuten äitiys- ja isyysrahojen muuttuminen verottomaksi tuloksi.

Uudistuksiin kuuluu useita perhe-etuja, kuten äitiys- ja isyysrahojen muuttuminen verottomaksi tuloksi ja suurperheiden entistä suuremmat verohelpotukset.

Kevään veroilmoituskampanja koskee kaikkia Espanjassa yleisesti verovelvollisia. Rajoitetusti verovelvollisten veroilmoitusaika loppuu aina verovuotta seuraavan vuoden loppuessa.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli
KUVA: Olé arkisto

Kiinnostaako Espanja? Ajantasaisin tieto Espanjassa asumisesta ja elämisestä löytyy uusimmasta Olé-lehdestä.

Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart