Kanarialainen koronaneuvonantaja: ”Lomat ovat pohjoismaalaisille välttämättömyys”

Kanarialainen koronaneuvonantaja: ”Lomat ovat pohjoismaalaisille välttämättömyys”

Kanariansaaret tekevät kaikkensa matkailijoiden turvallisuuden takaamiseksi, sillä alueen talous on riippuvainen turismista.
Lääkäri ja koronaneuvonantaja tietää, että monet pohjoismaalaiset tarvitsevat auringonvaloa talven pimeydestä selvitäkseen.

Kanariansaaret on todella panostanut matkailun talvikauteen 2020–21. Alue nousi hiljattain otsikoihin maailmanlaajuisesti tekemällä historiallisen sopimuksen ja vakuuttamalla kaikki matkailijat koronaviruksen varalta.

Strand Properties

– Mikäli Kanariansaarilla vieraileva turisti sairastuu matkansa aikana tai joutuu karanteeniin, vakuutus korvaa kaikki aiheutuvat kulut, kertoo Gran Canarian maakunnan turismilautakunnan johtaja Carlos Álamo.

Paljon muutakin on tehty. Kaikille turismin kanssa tekemisissä oleville aloille, kuten  hotelleille, henkilökuljetusalan yrityksille ja ravintoloille, on toimitettu erityistoimintaohjeet. Ne ovat Maailman matkailujärjestön hyväksymiä.

Gran Canarian turismilautakunnan johtaja Carlos Álamo toivottaa talvituristit tervetulleiksi nauttimaan saaren tarjonnasta, kuten Maspalomasin dyyneistä.

Maskipakko on voimassa Kanariansaarilla kaikilla julkisilla paikoilla.

– Loma Gran Canarialla ei todellakaan tarkoita sisällä kyyhöttämistä koronan pelossa. Saari tulee olemaan tänä vuonna aivan yhtä hyvä lomailupaikka kuin aikaisempinakin, Álamo lupaa.

Samaa mieltä on myös lääkäri Pilar Grande, joka työskentelee San Bartolomé de Tirajanan kunnan koronaneuvonantajana.

Auringoton talvi jopa terveysriski

Granden mukaan matkustaminen on korona-aikanakin täysin turvallista, kunhan viruksen olemassaolo otetaan huomioon.

– Koronavirus on erittäin tarttuva ja saattaa olla henkilöstä ja tämän ominaisuuksista riippuen jopa hengenvaarallinen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että meidän pitäisi elää seuraavat kuukaudet eristyksissä.

Pitkän ja pimeän talven viettäminen Pohjois-Euroopan maissa on kuitenkin Granden mukaan jo itsessään suurempi terveysriski kuin Kanariansaarille matkustaminen.

– Kylmyys, pimeys, liukkaus – siinä on ikävä kyllä ainekset sekä fyysisen että henkisen terveyden huonontumiselle. Moni tarvitsee Kanariansaarten lämpöä ja valoa talvisaikaan jo ihan terveyssyistä. Jos ihmiset joutuvat jäämään kotimaihinsa, se tulee eittämättä näkymään maiden omissa sairaustilastoissa.

Lomat ovat Pohjoismaiden asukkaille välttämättömyys. Heidän on saatava katkaista pimeä syys- ja talviaika pääsemällä välillä valoon ja lämpöön, Grande toteaa.

TEKSTI: Katia Westerdahl
KUVAT: Katia Westerdahl, Turismo de Gran Canaria

Lue Kanariansaarten korona-ajan matkailusta lisää lokakuun 2020 Olé-lehdestä!

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart