Olé-kysely kertoo: kielitaito on Espanjan työelämässä ehdoton valttikortti

Olé-kysely kertoo: kielitaito on Espanjan työelämässä ehdoton valttikortti

Miten päästä töihin Espanjaan? Olé-lehden työelämäkysely valottaa suomalaistyöntekijöiden kokemuksia.

ToihinEspanjaan

Olé-lehden nettikyselyyn Espanjan työelämästä vastasi kaikkiaan 51 Espanjassa työskentelevää suomalaista. Kysely kertoi, että työpaikka Espanjan työmarkkinoilta löydetään yleisimmin paikan päältä Espanjasta. Osa vastanneista oli kuitenkin onnistunut nappaamaan työpaikan jo Suomesta käsin.

Hain paikkaa netin rekrytointi-ilmoituksen kautta. Haastattelu tapahtui Skypen välityksellä. Prosessi eteni hyvin ja nopeasti. Minut pidettiin hyvin tilanteen tasalla.” Näin kertoi yksi jo Suomessa työpaikan saanut vastaaja.

Kyselyyn vastanneista suomalaisista kaikkiaan 28 työskenteli suomalaistaustaisessa yrityksessä, 12 espanjalaisessa. Loput olivat löytäneet pestin muunmaalaisilta työnantajilta.

Suomen kieltä työssään Espanjassa tarvitsee kaikkiaan 42 vastannutta, mutta pelkällä suomen kielellä pärjää työpaikallaan vain 6 vastannutta.

Useimmat suomalaiset käyttävät työssään myös espanjaa ja englantia, monet myös ruotsia ja muita kieliä aina saksasta portugaliin.

”Suuressa kansainvälisessä firmassa hakuprosessi oli pari kuukautta, jossa oli kielitestejä ja useita haastatteluja, paikan päällä ja puhelimitse.” Näin kuvaa haastavaa hakuprosessia useilla eri kielillä työskentelevä suomalainen.

”Työllistyminen riippuu kielitaidosta.”

Kielitaidon lisäksi merkitystä koettiin olevan kuitenkin myös esimerkiksi omalla aktiivisuudella ja aiemmalla työkokemuksella.

”Työllistyminen riippuu kielitaidosta. Jos on kuitenkin jo Suomesta paljon hyvää työkokemusta ja esimerkiksi matkailualalta, kuten minulla hotelleista, työ löytyi 2–3 kuukauden odottamisella. Soittoja tuli monia ja esimerkiksi vielä 9–10 kuukautta hakemusten lähettämisestäkin.

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVA: Shutterstock

Lue lisää kyselyyn vastanneiden vinkkejä ja kokemuksia syyskuun 2017 Olé-lehdestä. Tarjolla myös tietoa työnhakuun Espanjassa sekä paljon hyödyllistä tietoa maan työelämästä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart