Grazalema – Zahara de la Sierra

Cadizin kaksi kuulua valkoista kylää: Grazalema ja Zahara de la Sierra

Parque Natural Sierra de Grazalema -luonnonpuiston ympäriltä löytyy nämä kaksi monille tuntematonta valkovihreää kylää.


Grazaleman valkoiset talot erottuvat hyvin vihreän luonnon keskeltä.

Kuvankaunis Grazalama sijaitsee luonnonpuistonalueella, joka on tunnettu espanjanpihta metsästään ja hanhikorppikotkistaan. Tämä valkoinen kylä näyttää uinuvan sitä ympäröivien vuorenrinteiden hellässä huomassa. Tasaisen talomeren rikkoo vain muutama kirkon torni.

Aamiaisen jälkeen ajamme 2000 asukkaan Grazalemaan. Käymme Mirador Asomaderodissa, jonka 900 metrin korkeudesta näemme ympäröivän luonnonpuiston alueen. Sieltä voi katsella kauniita maisemia.

Vierailemme Lihaksi tulemisen Neitsyen kirkkolla (Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnacíon), joka on kuulu mudejar tyylistään. Näemme myös Plaza Españan aukion, joka on yhä kylän kohtaamispaikka. Aukion suurin nähtävyys on visigoottiaikainen vesilähde. Tutustumme kylän meneeseen loistoon kävelemällä Calle Dr. Mateo Gago ja Calle de las Piedras katuja pitkin. Molempien varrella on upeita aatelispalatisen julkisivuja.


Zahara de la Sierran valkoinen kylä sijaitsee luonnon keskellä.

Matkamme jatkuu Zahara de la Sierraan. Näemme kylässä Plaza Lepanto -aukion ja saamme ihailla Calle Rondan valkoisia taloja patioineen sekä kukkineen. Laskeuduttuamme alaspäin Calle Rondaa kävelemme ylös Calle El Fuertea aina linnalle saakka. Linna on raunioitunut, mutta sen torniin pääsee yhä kiipeämään saadakseen näkymän maisemiin ympärillä.

Matkalla on kävelyä kylissä, varaathan hyvät kengät.

Päivän ohjelma:

· Kello 08.00 lähtö Fuengirolasta (Los Bolichesin junapysäkkiä vastapäätä SuperCor-ruokakaupan edestä)
· Aamiainen matkan varrella ravintolassa.
· Saapuminen Grazalemaan ja tutustuminen kaupunkiin jalan (mm. Mirador de los Asomaderos -näköalapaikka, Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnacíon -kirkko, Plaza de España -aukio,)
· Matka jatkuu Zahara de la Sierraan ja tutustuminen kaupunkiin jalan (mm. Plaza Lepanto -aukio, kuuluisat pikku kadut ja nousu kaupungin linnalle)
· Yhteinen lounas.
· Kotiinpaluu (saavumme Fuengirolaan noin klo 19.30).

Retken hinta:

75 € Olé-lehden tilaajat / 80 € muut
Hintaan kuuluu: Kuljetukset, opastus suomeksi, sisäänpääsyt, aamiainen ja lounas.

Matkaamme Grazalema-Zahara de la Sierraan: ei retkiä tällä hetkellä.

Varaa matka

    Valitse matka

    Tähdellä (*) merkitty hinta on Olé-lehden tilaajahinta.

    0

    Your Cart