Olé-lehti 3+4/1994

Olé-lehti 3+4/1994

Olé-lehti 3+4/1994

Erikoisnumero

Tämä Olé-lehti on 132-sivuinen tietopaketti Espanjaan aikovalle.

Espanja jälleen edullinen

Elinkustannukset ovat suomalaiselle suhteellisen alhaiset markan kurssin vuoksi.

Kuinka kohdata vieras kulttuuri

Ulkomailla kotimaasta poikkeava kulttuuri tulee vastaan elämän joka tilanteessa.

Pääkirjoitus: Tervetuloa Espanjan auringon alle

Olé-kustantamo on julkaissut syksyllä 1988 tähän mennessä laajimman asumisesta ja asunnonostosta Espanjassa käsittelevän suomenkielisen kirjan (354 sivua). Siinä esitetyt tiedot on pidetty ajan tasalla muuttuvien tietojen osalta Olé-lehden avulla. Suomen liittyminen Euroopan Talousalueen jäseneksi on yhdessä uusiutuvien verotus-, oleskelu-, ja työlupamääräysten vuoksi antanut aiheen laatia suomalaisille uuden tietopaketin – ESPANJAAN!

Tietopaketti muodostuu 132-sivuisesta lehdestä ja noin 30 minuutin VHS-videokasetista. Kummatkin lähetetään Olé-lehden tilaajille. Lehti + video myydään myös erillisenä tietopakettina. Olé-lehti huolehtii jatkossakin siitä, että lukija pysyy ajan tasalla muuttuvien tietojen osalta. Lehden tilaushinta on pieni verrattuna lehden antamaan hyötyyn.

ESPANJAAN! keskittyy oleellisimpiin ja eniten kysymyksiä herättämiin aiheisiin. Käytettävissänne on joukko eri alojen asiantuntijoita, joiden neuvoja ja kokemuksia kannattaa kuunnella. Näin lukija säästyy monilta käytännön harmeilta ja väärinkäsityksiltä.

Tietopaketti on tarpeellinen kaikille niille, jotka jo oleskelevat tai suunnittelevat oleskelevansa pidempiä jaksoja Espanjassa. Paketin ilmestymisen yhteydessä alkaa kustantamomme kymmenes toimintavuosi.

Jos Suomi liittyy Euroopan Unioniin, saattavat monet tässä julkaisussa kerrotut asiat ja määräykset ajan mittaan muuttua. Toistaiseksi ovat mahdollisen integraation yksityiskohdat vielä niin hajanaisia, ettei niitä ole aiheellista nyt selvittää. Kuten edellä todetaan, tulee Olé-lehti pitämään lukijansa ajan tasalla kaikissa käytännön asioissa myös EU:n määräysten osalta koskevatpa ne “verovapaan” auton käyttöä, passimääräyksiä tai mitä tahansa jokapäiväiseen elämäämme liittyvää seikkaa.

Jos missään, niin ulkomailla yrittäminen on elämäntapa – tapa elää. Uusi tapa elää on myös se, että voi valita, missä asuu kauneimman ajan vuodesta; kesät Suomessa ja talvet Espanjassa. Suomalaisilla eläkeläisillä on tähän loistavat mahdollisuudet eikä tämä ratkaisu vaadi suuria taloudellisia resursseja. Pikemminkin kysymys on uudesta asennoitumisesta elämään. Ympäristön vaihdos tarjoaa siihen parhaimmat mahdollisuudet. Myös monelle työikäiselle, opiskelijalle ja koululaiselle Espanja tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja haasteita.

Paras sijoitus minkä ihminen voi tehdä, on sijoittaa itseensä. Osavuotinen asuminen Espanjan auringon alla on tätä sen parhaimmassa muodossa. Olet sen ansainnut!

Fuengirolassa, 16. kesäkuuta 1994

Stig Westerdahl

Sisällysluettelo

7 Pääkirjoitus
9 Espanjaan
19 Asuminen Espanjassa
46 Oleskelustatus
55 Verotus
60 Autoilu
85 Sosiaaliturva
90 Terveystietoutta
95 Opiskelu Espanjassa
100 Kodin muutto
102 Sopeutuminen Espanjaan
108 Vakuutusturva
109 Kuolintapaus
110 Seurakuntatoiminta
111 Diakonia- ja sosiaalityö
114 Harrastustoiminta
116 Espanjan gastronomia
118 Yhteydet Suomeen
123 Yhteyksiä

 

Tilaa lehti Digilehti

Strand Properties


Post a new comment

0

Your Cart