Pääsiäiseksi ei juurikaan helpotuksia liikkumiseen

Pääsiäiseksi ei juurikaan helpotuksia liikkumiseen

Andalusian aluehallitus on tehnyt päätöksen lieventää joitakin koronarajoituksia 9. huhtikuuta asti.

Rajoitusten lieventäminen ei ainakaan tällä tiedolla tarkoita kovinkaan suurta muutosta ihmisten liikkuvuuden sallimiseen, mutta kylläkin yritysten aukioloaikoihin. Myös yöllistä ulkonaliikkumiskieltoa lykätään alkavaksi tuntia tähänastista myöhemmin. Uusi aikataulu ulkonaliikkumiskiellolle on kello 23-06.

Strand Properties

Kaikki 2. ja 3. tason alueiksi luokitetuilla paikkakunnilla sijiatsevat liikeyritykset, toimialasta riippumatta, saavat uuden linjauksen mukaan avata ovensa kello 22.30 asti. Ravintolat saavat suorittaa kotiinkuljetuksia kello 23.30 asti. Andalusian aluehallitus on jakanut itsehallintoalueen sairaanhoitopiireihin tasojen määrittämistä varten. Málaga-Guadalhorcen sairaanhoitopiiri pääsi 2.-tasoon jo pari viikkoa sitten, mutta esimerkiksi Costa del Sol vasta 19. maaliskuuta.

Tasomäärityksessä otetaan huomioon paitsi tautiesiintyvyys, myös toisia seikkoja, kuten esiintyvyys yli 65-vuotiailla, onnistuminen tartuntajäljityksessä ja vapaiden sairaala- ja tehohoitopaikkojen määrä. Tämän tasomäärityksen lisäksi otetaan huomioon yksittäisten paikkakuntien koronaesiintymät. Jos se on yli 500/100 000 asukasta, paikkakunnan rajat ovat suljettuina ei-välttämättömältä liikkumiselta.

Tämänhetkisten rajoitusten on siis tarkoitus pysyä voimassa 9. huhtikuuta asti. Muutoksia voi kuitenkin tulla aikaisemminkin, puoleen ja toiseen, mikäli tautitilanne näin vaatii.

Andalusian aluejohtaja Juan Manuel Moreno on todennut useaan kertaan, että on mieluummin liian varovainen kuin varomaton. Tällä hetkellä suurin osa Andalusiassa todettavista tartunnoista on peräisin brittimuunnoksesta, joka tarkoittaa entistä suurempaa aihetta varovaisuuteen. Niin ikään kuukauden verran jatkunut laskusuhdanne tuntuu nyt tasoittuneen, joka on oma huolenaiheensa. Hyvästä yleistilanteesta huolimatta Andalusiassa on tälläkin hetkellä 37 kaupunkia tai kylää, joiden koronaesiintymä ylittää 500/00 000 asukasta. Kaksi näistä, Gaucín ja Colmenar, sijaitsevat Málagan maakunnassa.

Andalusian aluehallitus on ilmoittanut kontrolloivansa mahdollista pääsiäisliikennettä kaikkiaan 550 maantieratsialla. Aluehallituksesta todetaan kuitenkin, että on täysi mahdottomuus kontrolloida kaikkien liikkumista ja vedotaankin yksilövastuuseen.

Moni on ihmetellyt, miten Espanjan sisäistä liikkumista on rajoitettu, mutta kansainväliset turistit saavat silti tulla maahan. Tähän kritiikkiin viranomaisilla on selvä kanta: ulkomailta tultaessa testipakko koskee kaikkia riskimaita ja Espanjassa oleskellessaan turistien on noudatettava samoja liikkumisrajoituksia kuin paikaillisten.0

Your Cart