Renfe tarjoaa ilmaiset paikallisjunamatkat, mutta vain huhtikuun loppuun asti.

Renfe tarjoaa huhtikuun loppuun asti ilmaiset paikallis- ja keskipitkät matkat asiakkailleen. Lipun saa lunastettua, kunhan on ensin luonut itselleen profiilin joko renfe. com-palvelussa tai sovelluksessa. Tämän jälkeen voit hakea lippusi – abono – missä tahansa lipun ostopaikassa tai -automaatissa Renfen asemien lipunmyyntipisteistä, lippuautomaateista tai Renfe Cercanías -sovelluksen kautta.

Lipunmyyntipisteitä Aurinkorannikolla on vain Arroyo de la Mielin ja María Zambranon asemilla.

Lippu on henkilökohtainen ja voimassa 30. huhtikuuta saakka, vaikka SE-lehden saamien epävirallisten tietojen mukaan sitä tämänkin jälkeen jatketaan.

Kymmenen euron pantti

Lipusta maksetaan lunastettaessa kymmenen euron panttimaksu, joka palautetaan lipun käyttäjälle, mikäli 16 matkan raja täyttyy lipun voimassaoloaikana. Maksun palauttaminen käy helpoiten, jos ostos on maksettu kortilla, eli con tarjeta. Tällöin raha palautetaan suoraan kortille.

Mikäli järjestelmä ei jostain syystä hyväksy korttia, myös käteinen, efectivo, käy. Säilytä tällöin kuitti, comprobante, maksusta, sillä käteisellä maksettaessa maksu joudutaan palauttamaan manuaalisesti.

Jos käyttämäsi automaatti ei jostain syystä hyväksyisi suomalaista kännykkänumeroa, syötä tilalle joko espanjalainen tai numerosi viimeiset yhdeksän numeroa. Numeroa ei käytetä eikä siihen soiteta, joten periaatteessa on aivan sama minkä numeron kyseiseen kohtaan kirjoittaa.

Jos tehtyjen junamatkojen minimivaatimus ei täyty, lipun käyttäjä menettää maksamansa kymmenen euron pantin.

Ilmaiset liput ovat yksi Espanjan hallituksen toimista, joilla pyritään auttamaan inflaatiosta kärsiviä kansalaisia.

Joissakin tapauksissa – kuten tässä – toimet hyödyttävät myös turistia.

Näin ostaminen tapahtuu käytännössä:

-Paina abono recurrente -nappia.

-Puhelinnumerokommervinkin jälkeen paina aceptar.

-Jos sinulla on vielä jäljellä Renfe&Tú-kortti, paina aceptar myös seuraavalla ruudulla. Mikäli ei, paina no.

-Jos haluat käteesi kortin, jossa on omat tietosi, sinun on haettava toimistosta käsin täytettävä kaavake, jota varten tarvitset valokuvasi sekä passi- tai NIE-numerosi. Kortti on valmis noin viikon kuluessa ja se haetaan anomispaikasta.

-Paina kohtaa tarjeta tai efectivo ylläolevan mukaisesti.

-Joissain automaateissa on QR-koodimahdollisuus.

Teksti Toimitus