SE 140/2008

Tarkkana alessa

Tammikuun alehysteriassa kannattaa pitää pää kylmänä.

Näistä puhuttiin Espanjassa vuonna 2007

Espanjassa puhuttiin ruokakorin kallistumisesta, terrorismista ja monista muista aiheista.

Irlantilainen tyttö kadoksissa

15-vuotias Amy katosi uudenvuodenpäivänä kotimatkallaan.

[toggle title=”Pääkirjoitus: Pidetään huolta lapsistamme”]

Las Palmasissa on pidätetty mies, jonka epäillään yrittäneen kaapata 10-vuotias tyttö. Poliisi kuulustelee häntä myös saarella viime vuoden aikana kadonneiden Yeremi Vargasin ja Sara Moralesin katoamisista. Mijasissa on kadonnut jäljettömiin irlantilainen 15-vuotias Amy Fitzpatrick ja juuri lehtemme painoon mennessä tuli tieto huelvalaisen 5-vuotiaan pikkutytön Mari Luz Cortésin katoamisesta. Vankilassa viruu englantilaismies Tony King tuomittuna teinityttöjen Rocío Wanninkhofin ja Sonia Carabantesin murhista Mijasissa ja Coínissa. Motrilista katosi Maria Teresa Fernández, 18, neljä vuotta sitten.

Tarkoituksenani ei ole säikytellä. Espanjassa tuskin on liikkeellä mitään lastenryöstöliigaa ja avoimista tapauksista varmasti ainakin osa selviää ilman, että niihin liittyy rikosta. Ainakin toivon niin. Mutta… Espanja ei ole Suomi, ainakaan se Suomi, jonka 80-luvun alulta muistan. Muistan, että lapsia nukutettiin vaunuissa valintamyymälöiden ulkopuolella. Ehkä Suomessa voi antaa lasten kulkea itsekseen helpommin, en tiedä.

Espanjassa on kuitenkin niin paljon ihmisiä eri puolilta maailmaa, että täällä ei voi. Suomalaisvanhempienkin tulisi tämä muistaa. Teini-ikäisten kontrollointi saattaa olla hankalaa, mutta se on kuitenkin helpompaa kuin suuretsintöjen järjestäminen. Espanjan turistirannikot ovat täynnä houkutuksia, jotka saavat helposti niin lasten kuin teini-ikäistenkin pään pyörälle – joten vanhempien on pakko pitää pää kylmänä ja käyttää maalaisjärkeä ehkä enemmän, kuin Suomessa pitäisi. Jokainen perhe päättäkööt itse, mitä tämä omalla kohdalla tarkoittaa. Päämäärähän on selvä – ettei meidän tarvitsisi sisällyttää alkukappaleeseen ainakaan yhdenkään suomalaislapsen nimeä.

Katia Westerdahl
[/toggle]

[toggle title=”Sisällysluettelo”]

3 Pääkirjoitus: Pidetään huolta lapsistamme
3 Tarkkana alessa
4 Tästä puhuttiin Espanjassa vuonna 2007
6 Anoreksiasivustojen suosio huolestuttaa Espanjassa
7 Välimeren maut hukassa espanjalaislapsilta
8 Costa Blanca -uutiset
11 Costa del Sol -uutiset
14 Espanjan Asuntopörssi
22 Irlantilainen tyttö kadoksissa
23 Málagan keskososasto evakkoon bakteeriepidemian takia
24 Opettele Espanjan kansallislaulu!
30 Rautainen alku vuodelle

[/toggle]