SE 187/2012

MTV3 poistuu TV Finlandilta

Moni TV Finlandin asiakas pettyi päätökseen.

Kuninkaan perhe edelleen vaikeuksissa

Kuningasperheen kanssa edustavat jatkossa vain prinssi Felipe ja Letizia.

Witin omistajien kotiin tunkeuduttiin

Tunkeutujat murtautuivat taloon kaltereiden läpi.

[toggle title=”Pääkirjoitus: Maa yhtä lakkoa”]

Edes yleislakko ei enää tunnu Espanjassa isolta uutiselta, vaikka se iso uutinen onkin. Lakoista tiedottamisesta Espanjassa on nimittäin tullut niin arkista peruskauraa, että välillä tuntuu, että uutisoimme niistä samalla rutiinilla kuin siitä, mitkä kaupungin kaduista ovat seuraavaksi remonttivuorossa. Lakossa ovat olleet opiskelijat, opettajat, lääkärit, julkinen liikenne ja jopa jokunen televisiokanava – ja moni muu ammattiryhmä.

Mielipide lakkoilusta ja sen tarpeesta jakaa maata. Yksien mielestä vasemmisto on huono vaalihäviäjä ja uurnilla heikoille jäätyään osoittaa mieltään ja lakkoilee. Toisten mielestä tulossa olevia budjettileikkauksia ei voi jättää protestoimatta. Oli miten oli, kukaan tuskin uskoo maan pääsevän talouskriisistä yhtään nopeammin lakkoilun ansiosta.

On laskettu, että marraskuulle suunniteltu yleislakko aiheuttaa maalle 1–3 miljardin euron tappion. Edellinen yleislakko oli maaliskuussa. Espanjan tilastokeskuksen mukaan joka viides espanjalainen elää köyhyysrajan alapuolella. Lakkoilu on samaa kun heittäisi rahaa kaivoon. Lisää tuloja sillä ei saada, joten leikkaukset ovat lakon jälkeen aivan yhtä tarpeellisia kuin sitä ennen.

Juuri käytyjen Galician ja Baskimaan aluevaalien odotettiin olevan jonkinlainen nykyisen hallituksen suosiota – tai epäsuosiota – mittaava mielipidekysely. Rajoyn hallitus selvisi siitä kuitenkin kiitettävästi, sillä huolimatta radikaaleista protesteista hallituspuolue sai taaksensa vahvan tuen molemmilla itsehallintoalueilla, erityisesti Galiciassa. Baskimaalla ETA:n uhrit itkevät radikaalin Bildun rantautumista alueparlamenttiin, mutta se onkin ihan oman pääkirjoituksensa vaativa tarina.

Katia Westerdahl
[/toggle]

[toggle title=”Sisällysluettelo”]

3 Pääkirjoitus: Maa yhtä lakkoa
3 MTV3:n ohjelmisto poistuu TVfinlandin ohjelmatarjonnasta
4 Pisa nosti Suomen taas otsikoihin
5 Veitsimies Kataisen uhkana
6 Kuninkaan perhe edelleen vaikeuksissa
7 Espanjaa uhkaa yleislakko
8 Ravintola Witin omistajien kotiin tunkeuduttiin kaltereiden läpi
9 Alueuutiset: Mijas
10 Alueuutiset: Fuengirola
12 Alueuutiset: Benalmádena
14 Alueuutiset: Torremolinos
15 Alueuutiset: Costa Blanca
16 Rannikon palvelut
18 Raija Oranen esitteli tuotantoaan
19 Lukijapostia
20 Espanjan Asuntopörssi
26 Menossa mukana
28 TVfinland
30 Vapaa-aika: Virikettä viherpeukalolle

[/toggle]