SE 228/2014

Anna lapselle joulu

Jouluinen tapahtuma valtaa Nuriasol-ravintolan.

Seitsemän bussillista suomalaisia matkasi seuraamaan jalkapalloa

Reilu 600 innokasta suomalaista seurasi Malaga-Real Madrid -ottelua.

Fuengirola sai uuden pormestarin

Ana Mulan viralliset virkaanastujaiset pidettiin 29. marraskuuta.

[toggle title=”Pääkirjoitus: Maltti on valttia protestoidessakin”]

Tasa-arvoisen avioliittolain mentyä täpärästi läpi eduskunnassa alkoi Suomessa näkyä reaktioita, joita on odotettavissa silloin, kun maan – tai ainakin kansanedustajien – kahtiajakautuminen on niinkin voimakasta, kuin tätä lakia puitaessa. Toisaalta tasa-arvoista avioliittolakia kannattaneet riemuitsivat voitostaan. Lakia vastustaneet taas jakautuivat kahtia: joko pettymys nieltiin demokratian henki ymmärtäen, tai sitten protestoitiin.

Vaikka kirkkoon kuuluminen on toki täysin vapaaehtoista, yli kymmenen tuhannen seurakuntalaisen kirkosta eroamista arkkipiispa Mäkisen lausunnon takia ei voi mieltää muuksi kuin protestiksi. Myös tämä on Espanjassa jo eletty. Kun Rajoyn hallitus otti takapakkia aborttilain reformista, perinteisesti Partido Popular -puoluetta kannattaneet uskonnolliset piirit ilmoittivat, että heidän ääniään ei ensi vaaleissa tarvitse odottaa.

Sukupuolineutraali avioliittolaki on monelle asia, jonka hyväksyminen kaipaa vielä kypsyttelyä omassa mielessä. Ei sen läpi ajaminen Espanjassakaan aikanaan tapahtunut ilman protesteja. Takuuvarmasti maasta löytyy vieläkin henkilöitä, jotka ovat sitä vastaan, mutta silti suvaitsevaisuus on voittanut.

Sitä en kuitenkaan tahdo ymmärtää, miksi kirkko on sekoitettu eduskunnassa tehtyyn äänestykseen ja sen tulokseen. Jos kirkkoon kuuluminen on henkilölle itselleen tärkeää, siihen ei pitäisi vaikuttaa yksittäisen arkkipiispan lausahdus. Tai ei edes kahden tai viidenkymmenen. Eikö kirkkoon kuulumisessa ole kyse ihan jostain muusta? Eikö sillä olekaan tekemistä Jumalaan uskomisen kanssa? Jos kirkkoon kuuluminen on itselle tärkeää, mutta provosoituu eroamaan arkkipiispan lausahduksen takia, kumpaa rankaisee lopulta enemmän? Itseään vai kirkkoa? Viime kädessä sukupuolineutraali avioliitto nimittäin vaikuttaa vain kahteen ihmiseen: niihin, jotka sen solmivat.

Katia Westerdahl
[/toggle]

[toggle title=”Sisällysluettelo”]

3 Pääkirjoitus: Maltti on valttia protestoidessakin
3 Anna lapselle joulu
4 Seitsemän bussillista suomalaisia matkasi seuraamaan Málaga-Real Madrid-ottelua
5 Espanjan terveysministeri Mato erosi
6 Öljynporaajat ja Greenpeace taistelevat Kanarian edustalla
7 Maailman eniten arvonimiä saanut herttuatar on kuollut
9 Alueuutiset: Mijas
10 Alueuutiset: Fuengirola
12 Alueuutiset: Benalmádena
14 Alueuutiset: Torremolinos
15 Alueuutiset: Costa Blanca
16 Rannikon palvelut
18 Yritysuutisia
19 Espanjan poliisi antoi tietoiskun suomalaisyhteisölle
20 Lukijapostia
21 Espanjan Asuntopörssi
26 Kulttuuriyhdistys Kaleva täytti 25 vuotta
28 Menossa mukana
30 Matkalla: Tunnissa toisella laidalla Espanjaa

[/toggle]