SE 261/2016

Puolen vuoden odotus palkittiin – Aurinkorannikon seurakuntakodille remonttilupa

Suomalaisten Lions-rullakiekkojoukkueelle kehuja  kaupungintalolta

– yksi Fuengirolan näkyvimmistä ja eniten kasvavista lajeista

Miniopas paikallisliikenteeseen s.27

[toggle title=”Pääkirjoitus: Olematonta ongelmaa on turha lietsoa”]

Kuluneena viikonloppuna Facebook-sivustolla, eräässä monien Aurinkorannikon suomalaisten seuraamassa ryhmässä, syntyi vilkas keskustelu liiketoiminnan aloittamisluvista. Keskusteluun otti osaa muun muassa Aurinkorannikon Yrittäjien puheenjohtaja Kari Tiihonen, joka väitti varsin suoraan Fuengirolan kaupungintalon virkailijoiden käyttävän omaa mielivaltaansa liikehuoneistoja koskevissa vaatimuksissa, jotka hänen mukaansa ovat täysin erilaiset riippuen siitä, onko yrittäjä ulkomaalainen vai espanjalainen. Puheenjohtaja myös kutsui ikään kuin apujoukkoja taisteluun kaupungintalon virkailijoiden mielivaltaa vastaan, ja kehotti ”asioista jotain tietäviä” auttamaan lupa-asioissa vinkaten vielä, että hommalla voi jotain tienatakin.

Vaatimukset liiketoiminnan aloittamiselle ovat täysin sidottuja niihin säädöksiin, jotka ovat voimassa toiminnan aloittamishetkellä. Mikäli liikehuoneistossa aloitetaan myöhemmin toisenlainen liiketoiminta kuin mihin sen alkuperäinen aloittamislupa (apertura) on haettu, vaatimukset saattavat kokonaan muuttua, liiketoiminnan laadusta riippuen. Tätä Tiihonen ei kuitenkaan tuntunut tietävän.

Valitettavasti Kari Tiihosen kommentit antavat täysin väärän kuvan Fuengirolan kaupungintalon virkamiesten toiminnasta. Edes pitkän linjan suomalaisyrittäjien kommentit, jotka todistivat toista, eivät saaneet Aurinkorannikon yrittäjien puheenjohtajaa uskomaan, ettei taistelun lietsontaan ole tarvetta.

Vastarinnan rakentamisen sijaan Espanjassa kannattaa perehtyä maan lakeihin. On valitettavaa, jos kaikki suomalaisyrittäjät asetetaan varomattomalla, tietämättömyydestä johtuvalla toiminnalla paikallisten virkamiesten silmätikuiksi.

Keskustelu herättää kysymyksen siitä, miksi Aurinkorannikon Yrittäjät ry:llä ja sen puheenjohtajalla ei ole syvällisempää tietoa niinkin tärkeästä asiasta kuin lainsäädännöstä yritysten avauslupiin liittyen?

Kun yhdistys perustettiin, sen sanottiin auttavan suomalaisia yrittäjiä alkuun täällä Espanjassa. Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan Aurinkorannikon Yrittäjät on tähän mennessä järjestänyt lähinnä Suomen Yrittäjät ry:n jäsenille tutustumismatkoja Aurinkorannikolle, ja matkoihin on sisältynyt muun muassa ruokailua Aurinkorannikon Yrittäjien puheenjohtajan omassa ravintolassa. Kuulisin mielelläni, miten matkat ovat konkreettisesti edistäneet suomalaista yritystoimintaa Espanjassa ja millaista start-up-neuvontaa yhdistys on tarjonnut uusille yrittäjille alueella?

Katia Westerdahl
[/toggle]

[toggle title=”Sisällysluettelo”]

3 Pääkirjoitus: Olematonta ongelmaa lietsotaan turhaan
3 “Pimeät taksit liikkuvat vapaasti Aurinkorannikolla”
4 Paras Pudottaja -kilokisan palkintomatkalaiset kisailivat Fuengirolassa
5 Puolen vuoden odotus ohi – seurakuntakodille remonttilupa
6 Suomalaiset laittoivat pystyyn uuden padel-seuran
7 Olén lukijamatkat starttaavat lokakuun puolessa välissä
8 Muuttolintujen saapuminen käynnistää suomalaisyhdistysten toiminnan
9 Alueuutiset: Mijas
10 Alueuutiset: Fuengirola
12 Alueuutiset: Benalmádena
14 Alueuutiset: Torremolinos
15 Alueuutiset: Costa Blanca
16 Rannikon palvelut (palvelukartta)
19 Suomalainen harrastaa: Ilmajoogasta rentoutta ja rauhaa
20 Yritysuutinen: Helmi
21 Espanjan Asuntopörssi
27
 Mennään bussilla!
28 Menossa mukana
30 Matkalla: Osuna hellii historian ystävää

[/toggle]