SE 268/2017

Aurinkorannikon vanha seurakuntakoti myytiin

“Ajattelimme sen sekä sijoituskohteena että tukena seurakunnan projektille”

Uusi vuosi tuo uudet Olén matkat

Uutuuskohteina Ronda ja Setenil de las Bodegas

Vinkit budjettimatkailijalle: Matalla budjetilla Málagassa

[toggle title=”Pääkirjoitus: Kysy ja kyseenalaista pelotta”]

Lehtemme täyttää tässä kuussa 25 vuotta. Kuluneen neljännesvuosisadan aikana olemme tehneet paljon tutkivaa journalismia. Olemme kyselleet, kyseenalaistaneet ja peräänkuuluttaneet. Näin tulemme tekemään myös seuraavat 25 vuotta, aina lukijoidemme etua ajatellen.

Joskus olemme kohdanneet jopa todellista uhkailua kirjoitustemme seurauksena, mutta koskaan antamiamme tietoja ei ole voitu kumota. Samanlaiseen pelottomuuteen haluan valjastaa myös lukijamme. Kun havaitsette epäkohdan, tehkää siitä julkinen.

Tässä SE-lehden 25-vuotisjuhlavuoden ensimmäisessä numerossa kerromme kiinteistökauppoihin liittyvästä tapauksesta, joka herättää paljon kysymyksiä.

Toimitukseemme on ollut yhteydessä suomalaismies, joka alkoi vasta asuntokaupan varausrahan maksettuaan ihmetellä rakentajan edustajaksi itseään nimittäneiden kiinteistönvälittäjien ylimalkaisuutta ja pyysi varaamastaan kohteesta lisätietoja, joita hän ei ainakaan tämän lehden painoon mennessä ole saanut.

Miehen palkkaaman asianajajan mukaan tapaus näyttäisi täyttävän petoksen tunnusmerkit. Mikäli lukijoidemme joukossa on muita samaisesta rakennushankkeesta asunnon varanneita henkilöitä, pyydämme heitä olemaan yhteydessä lehtemme toimitukseen.

Me suomalaiset olemme luonteeltamme luottavaisia. Jostain syystä jopa pelkäämme, että vastapuoli loukkaantuu liikojen kysymysten esittämisestä. Se tuntuu merkiltä luottamuksen puutteesta. Tästä pelosta olisi nyt päästävä. Mikäli vastapuolella ei ole mitään salattavaa, kaikki tiedot ovat avoimesti asiakkaan saatavissa. Tiedot, kuten rakennuttajan nimi, eivät yleensä ole salaisia. Kun uudisprojektin asunnosta tehdään varaussopimus, siihen merkitään tarkasti, mitä asuntoa varaus koskee.

Käsittelemässämme tapauksessa näin ei ole toimittu. Niin ikään asunnon varaajille on vakuutettu, että rakennukselle on haettu ja saatu rakennuslupa. Kaupungintalolla asiasta ei kuitenkaan ole mitään tietoa – edes lupa-anomusta ei lehtemme painoon mennessä ollut vireillä.

SE-lehti seuraa tapausta.

Katia Westerdahl
[/toggle]

[toggle title=”Sisällysluettelo”]

3 Pääkirjoitus: Kysy ja kyseenalaista pelotta
3 Varaussopimus fuengirolalaisesta uudiskohteesta vei yöunet
4 Uusi vuosi tuo uudet Olén matkat
5 Uusien asuntojen hinnat nousivat 26 prosentilla
6 Rankkasateet eivät kohentaneet vesivarantojen tilannetta
7 Espanjan isyysloma piteni kahdesta viikosta kuukauteen
9 Alueuutiset: Mijas
10 Alueuutiset: Fuengirola
12 Alueuutiset: Benalmádena
14 Alueuutiset: Torremolinos
15 Alueuutiset: Costa Blanca
16 Rannikon palvelut (palvelukartta)
18 Yritysuutinen
19 Suomalainen harrastaa: Tähdellinen harrastus
20 Olén hygienia- ja siivoustarvikekeräys oli menestys
21 Espanjan Asuntopörssi
27 Jatkoa sivulle 3 “Varaussopimus fuengirolalaisesta uudiskohteesta vei yöunet”
28 Menossa mukana
30 Matkalla: Matalalla budjetilla Málagassa

[/toggle]