SE 317/2019

Espanjan vuokrahinnat jatkavat kasvuaan

Alaikäisten rajakontrolli kiristyi

Espanja vaatii matkustusluvan 1.9. alkaen.

Espanjan tämän talvikauden pyhät

[toggle title=”Pääkirjoitus: Muuttolintujen aika koittaa taas”]

Syyskuu on alkanut ja ensimmäiset muuttolinnut Suomesta ovat jo saapuneet Espanjaan! Kuuman kesän jälkeen syyskuu tuo tullessaan myös todelliset kuherruskuukaudet ilmojen suhteen. Helteet alkavat hellittää, ilmastointia ei enää tarvita, mutta ei myöskään lämmitystä. Ulkonakin jaksaa jo liikkua, kun helteet ovat laantuneet.

Mikäli olet vielä asuntoa vailla ensi talven ajaksi, lue tarkasti sekä tämä käsissäsi oleva Suomalainen Espanjassa -lehden numero että syyskuun Olé-lehti. Vaikka moni mieltää, että vuokra-asuntoja on vaikeaa löytää, niitä on edelleen saatavilla ensi talvea varten.

Asuntoa Espanjasta vuokrattaessa on olemassa maan lakeihin nojautuvia pelisääntöjä, joita sekä vuokralaisen että vuokranantajan tulee noudattaa. Niistä kerromme tarkemmin Olé-lehden syyskuun numerossa, joka on jo saatavilla irtonumerojen myyntipisteistä.

Tässä Suomalainen Espanjassa -lehdessä kerromme puolestaan vuokrahinnoista, jotka ainakin tilastojen mukaan jatkavat kipuamistaan. Olé-lehden hiljattain tekemän kyselyn mukaan suurin osa suomalaisista vuokra-asujista löytää Espanjan vuokra-asuntonsa Suomesta käsin, ja usein vieläpä suomalaisilta välittäjiltä tai vuokranantajilta. Niin ikään tämänkin lehden Asuntopörssi-osiosta löytyy vielä asuntoja talven ajaksi. Jos et vielä ole omaasi löytänyt, käännä katseesi sivulle 20.

Mikäli mieluisan yksityisasunnon löytäminen tuntuu vaikealta, vaihtoehtonasi ovat myös huoneistohotellit, joita suomalaisten suosimilla alueilla on useita. Ne ovat erinomainen majoitusvaihtoehto yksin matkustaville, koska niissä asuessa on helppo tutustua toisiin suomalaisiin.

Tervetuloa muuttolinnut!

Katia Westerdahl

[/toggle]

[toggle title=”Sisällysluettelo”]

3 Pääkirjoitus: Muuttolintujen aika koittaa taas
Espanja vaatii ilman huoltajaa matkustavilta lapsilta matkustusluvan
4 Espanja ja EU maksoivat Marokolle – venepakolaistevirta hidastunut
5 Lihatuote aiheutti listerioosi-epidemian – kolme kuollut ja 201 sairastunut
6 Tuli tuhosi kymmeneksen Gran Canarian saaresta
8 Espanjan pankki: Vuokrat kivunneet 50 prosenttia kuudessa vuodessa
9
Alueuutiset: Aurinkorannikko
15 Alueuutiset: Costa Blanca
16 Rannikon palvelut (palvelukartta)
18 Yritykset: Kaksikielinen moonlighting-päiväkoti kasvattaa tunteella ja kokemuksilla
19 Arjen ahertaja: Leireistä leipätyö
20 Espanjan asuntopörssi
28 Menossa mukana
30
Matkalla: Carratraca – valkokalkittuja kujia ja parantavia vesiä

[/toggle]