SE 355/2021

Sofia-opiston tulevaisuus vaakalaudalla

Epävarma rahoitus hankaloittaa jatkoa

Fuengirola ostaa asuntoja sosiaalikäyttöön

Kaupungin sosiaalitoimella käytössä jo 16 asuntoa

Lähimatkailua lentäen

Hyödynnä Espanjan edulliset lentoreitit

[toggle title=”Pääkirjoitus: Sofian tilanteeseen saatava ratkaisu”]

Sofia-opiston tilanteesta on kaikunut huolestuttavia tietoja lehtemme toimitukseen jo jonkin aikaa. Olemme seuranneet vierestä tilanteen kehittymistä ja toivoneet parasta, sillä olemme vilpittömästi halunneet tämän suomalaisille tuiki tärkeän aikuisopiston toiminnan jatkuvan.

Ongelmien taustalla näyttäisi olevan hallitusten jäsenten eriäviä mielipiteitä sekä opiston talouden että hallinnon suhteen. Nyt tilanne on eskaloitunut niin pahasti, että Sofia-opistolla ei ole toimivaa hallitusta. Tehdyt kantelut saattavat ehkä sinänsä olla oikeutettuja, mutta jos vallitsevan tilanteen korjaaminen vie opiston suurempiin vaikeuksiin kuin alkuperäinen tilanne, kannattaisi ottaa maltti valtiksi.

Vaikka Sofia-opisto toimii yhdistyspohjalla, sen toiminta on nauttinut suurempaa Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön tukea kuin yksikään muu suomalaisyhdistys Espanjassa. Vastaavasti sen toiminta on ollut virkeää ja kaikille avointa. Vuosien varrella Sofia-opistosta on muodostunut espanjansuomalaisille tärkeä ja monipuolinen keskus. Tuskin kukaan toivoo toiminnan loppumista.

SE-lehti ei yrityksistä huolimatta ole saanut ministeriötä kommentoimaan mahdollisia tehtyjä kanteluita ja niiden vaikutuksia avustuksien myöntämiseen.

Aurinkorannikon suomalaisyhteisön kannalta olisi kuitenkin tärkeää löytää mahdollisuus toiminnan jatkumiselle. Syksy nimittäin alkaa pian, ja tästä jobinpostista huolimatta se lupaa paljon hyvää. Helteet alkavat väistymään ja muuttolinnut palaamaan. Toimituksen puolesta toivotamme kaikki sydämellisesti tervetulleiksi – teitä on kaivattu!

Katia Westerdahl

[/toggle]

[toggle title=”Sisällysluettelo”]

3 Pääkirjoitus: Sofian tilanteeseen saatava ratkaisu
3 Sofia-opiston tulevaisuus vaakalaudalla
4 Andalusiassa vesiperä testipakolle
6 Fuengirolan kaupunki ostaa asuntoja sosiaalikäyttöön
8 Kansallinen turismi kesän pelastus Málagassa
11 Liikennevirasto: sakot ohituskaistan väärinkäytöstä
12
 Rannikon palvelut (palvelukartta)
13 Kolumni: Taksiala matkalla ojasta allikkoon
14 Kolumni: Lähdin Espanjasta – Espanja ei kokonaan minusta
15 Espanjan asuntopörssi
21 Sydämen asialla
22 Hei me lennetään!

[/toggle]