Suomalainen Espanjassa 363/2022 kansi

SE 363/2022

Lemmikeille oikeusturva Espanjassa

Seuraeläintä ei voi rinnastaa omaisuuteen

Pandemia toi maallemuuttoilmiön myös Aurinkorannikolle

Ilmaiset kaupunkibussit Fuengirolaan ja Benalmádenaan

[toggle title=”Pääkirjoitus: Eletään toivossa, ei pelossa”]

Kolmesti rokotettu henkilö kertoo sosiaalisen median tilillään lähtevänsä pariksi viikoksi Kanarialle. Alkaa kiivas mielipiteiden vaihto, jonka seurauksena matkalainen lupaa palattuaan mennä testiin ja asettaa itsensä omaehtoiseen karanteeniin niin kauaksi aikaa, kun tulos saapuu.

Samalla joku toinen avaa keskusteluketjun, jossa hän kertoo ”varmana tietona” Espanjassa sijaitsevan suomalaisravintolan henkilökunnan koronatartunnoista. Tieto kumotaan perättömänä.

Tätä kirjoitettaessa Helsinki on jo kertonut luopuvansa oireettomien ja rokotettujen testauksista sekä jäljityksestä. Muun muassa Espoo, Vantaa, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Porvoo ja Tuusula tulevat seuraamaan samaa käytäntöä. Andalusiassa oireettomien rokotettujen altistuneiden karanteenista luovuttiin jo kuukausia sitten.

Yhteiskunnan kapasiteetti ei enää riitä, ja turha testaaminen ja loputtomat karanteenit kuormittavat sitä. Suomessa kaupungit toivovat, että edes positiivisen kotitestin jälkeen terveydenhuollon resursseja ei nyt käytettäisi tartunnan varmistamiseen. Perhepiirissä, työpaikalla tai kouluissa altistuneita ei enää aseteta tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Miksi lomalaiset pitäisi?

Voit saada koronatartunnan K-marketissa tai Mercadonassa, Suomessa tai Espanjassa. Ihmisiä ei kuitenkaan loputtomiin voi sulkea koteihinsa. Matkustavien ihmisten demonisointi ja testitulosten vahtiminen rajoilla eivät pandemian tässä vaiheessa enää johda mihinkään kansanterveyttä edistävään lopputulokseen. Kun korona leviää maan sisällä kuin kulovalkea, on aivan sama, onko naapurisi saama tartunta peräisin Salosta vai Sevillasta.

Espanjan pääministeri Pedro Sánchez viestitti loppiaisen aikaan kansalle, että virus on asia, jonka kanssa on vain opittava elämään. Olemme nyt tätä asiaa harjoitelleet kaksi vuotta. Emme voi ikuisesti odottaa kakkos-, kolmos- tai nelosannosta, eikä kansan rokottaminen muutaman kuukauden välein ole edes pitkällä tähtäimellä mahdollista. Jatkuva pelko laskee vastustuskykyä. Otetaan pelon sijalle toivo paremmasta! Kyllä tämä tästä!

Katia Westerdahl

[/toggle]

[toggle title=”Sisällysluettelo”]

3 Pääkirjoitus: Eletään toivossa, ei pelossa
3 Lemmikeistä tuntevia yksilöitä – omistamiseen suuria muutoksia
4 Ennätyksiä rikkova talousarvio hyväksyttiin
6 Pandemia toi maallemuuttajailmiön myös Aurinkorannikolle
8 Ilmaiset kaupunkibussit tulossa Fuengirolaan ja Benálmadenaan
10 Koronatartunnat ennätyksellisiä Espanjassakin
12
Rannikon palvelut (palvelukartta)
14 Menossa mukana
15 Espanjan asuntopörssi
21 Golfia rannikolla
22 Terveelliseen ruokavalioon joulun juhlien jälkeen – miten onnistua muutoksessa?

[/toggle]