SE 371/2022

SE 371/2022

SE 371/2022

Suomalainen tulkki Los Bolichesin terveyskeskukseen

Vapaaehtoisesti rahoitettava hanke alkanee ensi syksynä

Strand Properties

Kaikkien aikojen kävijäennätys Fuengirolan kansainvälisillä päivillä

Muutoksia Torreviejan julkiseen liikenteeseen

Pääkirjoitus: Uusi aikakausi

Tässä lehdessä kerromme useassa eri uutisessa siitä, miten elämä Espanjassa alkaa viimein, kahden vuoden jälkeen, muistuttamaan sitä, mihin olimme tottuneet. Fuengirolan Kansainväliset päivät pidettiin viimein, Vara-Manta lakitettiin ja Torreviejakin saa Sevillanas-juhlansa.

Mutta uuttakin on tulossa. Mikäli kaikki menee kuten pitää, suomalaiset terveyskeskusasiakkaat saavat ensi syksystä lähtien tarvittaessaan tulkilta kieliapua. Kyseessä ei enää ole vapaaehtoistulkki vaan henkilö, joka saa toimesta vastineeksi maksun. Tällaista ei koskaan aiemmin ole espanjalaisessa terveyskeskuksessa tehty. Koska kyseessä on koko Fuengirolan suomalaisyhteisön etua ajava projekti, olen aivan varma, että se otetaan vastaan asianmukaisesti: lahjoituksilla Leijona-klubille projektin mahdollistamiseksi. Talkoisiin voivat osallistua muut yhdistykset, yritykset ja yksityishenkilöt. Tämän projektin onnistuminen on kaikkien etu, etenkin toimitukseemme juuri ennen lehden painoon menoa saamamme tiedon jälkeen, jonka mukaan kaikkien tuntema ja pitämä suomalainen tohtori Juha Mielikäinen muuttaa kesäkuussa takaisin Suomeen. Pentti Raasteenkin eläköidyttyä viime vuonna rannikolla on nyt aivan selvä tilaus uudelle suomalaislääkärille silläkin uhalla, että edeltäjät jättävät isot saappaat.

Uusi on aikakausi Suomalainen Espanjassa -lehdellekin. Tarkkasilmäisimmät lukijamme ovat varmasti tälle sivulle 3 edettyään jo huomanneet lehden sivukoon muuttumisen. Muutos johtuu täysin meistä riippumattomista syistä eli paperin saatavuudesta. Tieto siitä tuli meille painosta aivan puun takaa viisi päivää sitten. Lyhyestä varoitusajasta huolimatta erinomaiset graafikkomme ovat saaneet lehden luettavuuden säilytettyä erinomaisesti! Lukemisiin!

Katia Westerdahl


Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Uusi aikakausi
3 Suomalaistulkki Los Bolichesin terveyskeskukseen – haku ensi syksynä
4 Ennenaikaiset vaalit Andalusiaan kesäkuuksi
6 Uusi kiinteistöjen verotusarvon määrittelytapa toi monille veronkorotuksen
8 Jätevesiä päätyy yhä puhdistamatta vesistöön
10 Mijas valittiin yhdeksi Espanjan upeimmista paikoista
12 Rannikon palvelut (palvelukartta)
14 Menossa mukana
15 Espanjan asuntopörssi
20 Kansainvälisten päivien Suomi-osasto kävijämenestys
22 Mukava päivä Esteponassa

TILAA LEHTI     LUE DIGILEHTI0

Your Cart