SE 390/2023

Aurinkorannikon vuokrille tulossa hintakatto

Espanjan luotijunat hintavertailussa1

Espanjan vaaralliset ötökät

 

Piispa Jari Jolkkonen lähetti mukavan videotervehdyksen Jarmo Karjalaisen 50-vuotispäivävastaanotolle. Tervehdyksessä, jossa hän ansaitusti antoi kiitosta Jarmolle ja julkisti myöntäneensä tälle rovastin arvonimen, Jolkkonen sanoi myös toisen asian, jota jäin miettimään.

Jolkkonen nimittäin kertoi käyneensä videon nauhoittamispäivänä, 30. huhtikuuta, avantouinnilla. Hän kertoi, että Kuopion lähellä oli vielä jäässä oleva järvi ja pohti, että meistä kukaan täällä Espanjassa tuskin on hänelle siitä kateellinen.

Ai ei vai?

Olen kylmäuinnin rakastaja ja kannattaja. Sikäli kun se täällä Etelä-Espanjassa onnistuu, minut on tavattu aamu-uinnilta kuuden asteen vedestä ja rakeita uhmaten. Olen uinut ulkoaltaassa talven jokainen päivä, usein monta kertaa päivässä. Jos minulle annnettaisiin mahdollisuus pitää uima-allas aina avannon lämpöisenä, en epäröisi hetkeäkään.

Rakastan Espanjaa ja maan ilmastoa. Vaikka kesä on kuuma, helteisinkään kausi ei kestä ikuisesti. Tätä kirjoitettaessa olemme olleet kokonaan ilman lämmitystä – ilmastoinnista puhumattakaan – maaliskuun puolivälistä lähtien. Kaikkiaan lämmitys oli käytössä runsaan kuukauden. Kesällä ilmastointia ehkä tarvitaan toisen mokoman verran. Tämä tarkoittaisi, että ainakin yhdeksän kuukautta vuodesta ilmasto on juuri sopiva. Ei liian kuuma, ei liian kylmä. Ei paha!

Katia Westerdahl

3 Pääkirjoitus: Kaikkea ei voi saada
3 Kunnallisvaalit ovat ovella
4 Uusi laki määrittelee vuokrahinnat alueen mukaan
6 Uusi paljastuskirja kuninkaasta kuohuttaa
8 Espanjassa on hyvä olla kesälläkin
12 Rannikon palvelut (palvelukartta)
13 Lukijapostia
14 Menokalenteri
15 Espanjan asuntopörssi
19 Costan vaikuttaja: Marita Ekman
20 Junayhtiöllä on väliä – vai onko?
22 Eläimessä on karvaan katsominen