SE 395/2023

Yhdistystoiminta starttaa rannikolla!

Davis Cupin finaaliturnaus Málagassa: Suomen miesten maajoukkue mukana

Asuntojen myynti hiljeni alkuvuonna Espanjassa – Málagassa 16 prosentin pudotus

 

Aurinko, lämpö, Välimeri, gastronomia, Málagan kulttuuritarjonta, ostokset sekä ystävät ja perheenjäsenet. Niiden vuoksi moni suomalainen saapuu Aurinkorannikolle. Listaan on ehdottomasti lisättävä myös penkkiurheilu. Málaga toimii nimittäin marraskuussa suomalaisittain historiallisen urheilutapahtuman areenana.

Eikä tuo tenniksen Davis Cupin finaaliturnaus ole poikkeustapaus. Vaikka suomalaisten innokkaasti kannustama, La Ligassa pelannut kotijoukkue on tipahtanut pari sarjatasoa, Málaga ei lakkaa olemasta penkkiurheilun paratiisi. Täällä pääsee seuraamaan huippu-urheilua ja usein myös suomalaisten edesottamuksia eri lajeissa. On Espanjan upeisiin olosuhteisiin tuotu suomalaista Superpesistäkin.

Suomalaisia Espanjan urheilumaailmaan vuosien ajan opastanut ja pelimatkoja organisoinut Lauri Pietikäinen ennustaa kuitenkin Davis Cupista ”paukkua” ja ennen näkemätöntä suomalaista karnevaalitunnelmaa. Suomen Tennisliiton tuhannen lipun kiintiö myytiinkin heti loppuun, ja tuhannet ostanevat turnaukseen liput yleisen lipunmyynnin kautta.

Tennis ei perinteisesti ole urheiluhullun kansamme ykköslaji, mutta moni innostuu entisestään kuullessaan, että paikalle on suuntaamassa tuhansia sinivalkoisia faneja. Yhteinen tennishurmos marraskuisella auringolla kuorrutettuna vetää puoleensa.

Eeva-Maria Hooli, toimituspäällikkö

3 Pääkirjoitus: Yksi magneetti lisää Aurinkorannikon vetovoimaan
3 ”En ihmettelisi, jos areena tulisi täyteen suomalaisia”
4 Asuntojen myynti hiljeni alkuvuonna Espanjassa – Málagassa 16 prosentin pudotus
6 Espanjan heikko satokausi nostaa elintarvikkeiden hintoja
8 Lentojen matkatavarasäädöksiin halutaan yhtenäisyyttä Euroopassa
10 Golf tuo miljardeja euroja Espanjaan
12 Rannikon palvelut (palvelukartta)
13 Menokalenteri
14 Suomalaisyhdistysten syksy starttaa n-y-t NYT!
15 Espanjan asuntopörssi
20 Sinistä valkean keskellä
22 Costan vaikuttaja: Marianne Eliasson