Suomalaisen työnantajan oltava Espanjassa työntekijänsä tukena
xnxx
teen takes massive big black cock in his virgin tight ass bareback. fuq hd turkish girlffriend fuckes in all holes.

Suomalaisen työnantajan oltava Espanjassa työntekijänsä tukena

01/10/2019
Työnantajan rooli on tärkeä suomalaisen muuttaessa töiden perässä Espanjaan.
Baronan Fuengirolan toimiston esimiehet Janne Westman ja Marja Aulas tietävät, että Suomesta uuteen maahan muuttanut työntekijä tarvitsee apua myös arjen haasteissa.

Barona-henkilöstöpalveluyrityksen Fuengirolan palvelukeskus on tällä hetkellä Fuengirolan kaupungin suurin työllistäjä. Kaikki sen työntekijät ovat suomalaisia, ja talon työkieli on suomi. Aurinkorannikon suurin suomalaisten työllistäjä ottaakin työntekijöiden viihtyvyyden vakavasti.

Palvelukeskus on kokenut viime vuosina voimakkaan kasvupyrähdyksen, ja yritykseen rekrytoidaan uusia työntekijöitä säännöllisesti. Baronan tavoitteena on paitsi löytää sopivat työntekijät Espanjaan, myös saada heidät viihtymään vieraassa maassa.

Työsuhdepäällikkö Marja Aulaksen tontti on Espanjassa tärkeämpi kuin se olisi suomalaisessa palvelukeskuksessa. Fuengirolaan saapuville työntekijöille uuteen maahan muutto on iso juttu, ja tukea tarvitaan paitsi työasioissa myös henkilökohtaisella tasolla.

– Sopeuttamiseen ja sitouttamiseen on panostettava täällä enemmän kuin Suomessa, Aulas kiteyttää.

Tervetuliaistilaisuudessa käydään läpi Espanjan työlainsäädäntöä ja alan työehtosopimusta.

– Täällä esimiehille kerrotaan usein asioita, mistä Suomessa ei välttämättä tulisi puhetta. Tehtävämme on auttaa työntekijöitä löytämään oikea polku, ja tämä otetaan huomioon myös meidän esimiesten koulutuksessa.

Barona ei voi hoitaa Suomen ja Espanjan väliseen muuttoon liittyvää byrokratiaa satojen Espanjan työntekijöidensä puolesta, mutta se auttaa työntekijät oikean tiedon äärelle. Työntekijöiden tervetuliaistilaisuudessa käydään läpi muun muassa Espanjan työlainsäädäntöä ja alan työehtosopimusta. Barona tarjoaa työntekijöilleen myös erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja, jotka antavat ideoita harrastuksiin Espanjassa.

– Vaihtuvuus yrityksessämme olisi varmasti suurempi, jos meillä ei olisi tätä kaikkea työntekijöitä varten, Fuengirolan palvelukeskuksen johtaja Janne Westman toteaa.

TEKSTI ja KUVA: Anna Venejärvi

Lue lisää Baronasta ja suomalaistyöntekijöiden sopeutumisesta Espanjaan lokakuun 2019 Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart