Terveydenhoito Espanjassa onnistuu sekä yksityisellä että julkisella puolella
xnxx
teen takes massive big black cock in his virgin tight ass bareback. fuq hd turkish girlffriend fuckes in all holes.

Terveydenhoito Espanjassa onnistuu sekä yksityisellä että julkisella puolella

04/11/2019
Vakituisesti Espanjassa asuva voi järjestää terveydenhuollon Espanjassa montaa reittiä. Kun ikää karttuu, yksityisen sairausvakuutuksen hankkiminen voi kuitenkin vaikeutua.

Suomalaiseläkeläisiin pätee Suomen lain mukaan sama kuuden kuukauden sääntö kuin muihinkin ulkomailla paljon oleskeleviin suomalaisiin. Jos ulkomailla asutaan yhtäjaksoisesti enintään kuusi kuukautta, voi eläkkeensaaja säilyttää oikeudet Suomen Kelan etuuksiin. Mikäli yhtäjaksoinen oleskelu esimerkiksi Espanjassa taas ylittää kuuden kuukauden rajan, oikeudet useimpiin Kelan asumisperusteisiin etuuksiin päättyvät.

Pysyvä muutto Espanjaan merkitsee Espanjan sosiaaliturvaan siirtymistä.Espanjassa sosiaaliturva ei ole asumisperusteinen, ja useimmat espanjalaiset ansaitsevat sosiaaliturvansa töitä tekemällä. Suomesta eläkettä saavat henkilöt voivat kuitenkin siirtää sosiaaliturvansa Suomesta Espanjaan ja käyttää näin Espanjassa sosiaaliturvan piiriin kuuluvia palveluita, kuten julkista terveydenhuoltoa. Toinen vaihto on hankkia yksityinen sairausvakuutus ja siirtyä näin yksityisten terveydenhuoltopalveluiden käyttäjäksi.

Iäkkäiden Espanjaan muuttavien kannattaa pitää mielessä, ettei yksityisen sairausvakuutuksen hankkiminen ole välttämättä aivan mutkatonta. Espanjalaisten vakuutusyhtiöiden tarjoamissa yksityisissä sairausvakuutuksissa asiakkaille asetettu ikäraja on usein 60–70 vuotta. Niilläkin vakuutusyhtiöillä, jotka tarjoavat vakuutuksia senioriasiakkaille, vakuutusten hinta nousee yleensä iän myötä selvästi.

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVA: Pixabay

Kumpi on parempi, Espanjan julkinen vai yksityinen sairaanhoito? Lue suomalaisten kokemuksista kummaltakin terveydenhuollon sektorilta marraskuun 2019 Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart