Suomalaisnaisen andalusialaistalo täynnä persoonallisia yksityiskohtia

Suomalaisnaisen andalusialaistalo täynnä persoonallisia yksityiskohtia

Marjo Malinen osti pienen talon andalusialaisesta kylästä ja sisusti siitä omannäköisensä. Persoonalliset, luovat ja kierrätystä suosivat sisustusratkaisut piristävät lähes satavuotiasta taloa.
Marjo Malinen rakastui taloon ensivisiitillä.

– Tiesin heti, että tämä se on. Näin heti avaruuden ja sen, mitä tästä saa, Marjo Malinen kuvailee ajatuksiaan, kun astui reilu vuosi sitten kotinsa ovesta sisään ensimmäistä kertaa.

Strand Properties

Marjo on rakastunut Alhaurín el Granden kylässä sijaitsevaan taloonsa, jota hän kuvailee pieneksi ja kodikkaaksi mutta silti tilavaksi.

Hän sai kuulla myös kauhisteluja, kun ilmoitti ostavansa ikivanhan kylätalon, jossa maalipinnat rapisivat, ulkokulma vihersi ja takapihan laatat repsottivat. Marjo kuitenkin tarkisti, että asunto oli täysin asumiskelpoinen.

– Täällä on hieno, hieman selittämätön fiilis, jonka tunnen aina, kun astun sisään.

Valkoisen oven takaa paljastuukin jotain poikkeavaa: valoisa huoneiden ketju. Sen päässä siintää auringossa kylpevä takapatio. Perinteisesti andalusialaistaloissa on pienet ikkunat ja huoneet, mikä tekee niistä pimeitä ja ahtaan tuntuisia. 

Marjon mielestä on kutkuttavaa ajatella, että käytävää – hänen nykyisen olohuoneensa, ruokailuhuoneensa ja keittiönsä läpi – ovat tepastelleet muulit ja muut eläimet. Eräs kyläläinen on muistellut, että entinen asukas piti aasejaan takapihalla vielä 50 vuotta sitten. Muuten Marjolla ei ole tarkkaa tietoa noin satavuotiaan talonsa historiasta. 

– Kaikkeen vanhaan liittyy aina jotain mystiikkaa, mikä on yksi syy, miksi tykkään sisustuksessakin käytetystä.

Sinisiksi maalatut puuovet tuovat persoonallisuutta kotiin.
Lähes satavuotiaan kaupunkitalon sisustus on sekoitus uutta ja kierrätettyä.

Remontti vasta tulevaisuudessa

Marjo on pyöritellyt vuoden ajan päässään remonttisuunnitelmia, mutta ne saavat vielä odottaa. 

– Halusin tulla tähän ja asua, kuten espanjalainen on asunut. Toki olen tehnyt tästä omilla sisustusvalinoilla erinäköisen, sanoo Marjo.

Kekseliäs sisustaja on saanut monesta käytettynä ostetusta, tunkkaisesta espanjalaisesta huonekalusta raikkaan esimerkiksi maalaamalla tai luovasti yhdistelemällä.

– Sisustuksessa kierrättäminen on kivaa. Toki se vaatii aikaa ja vaivaa, mutta niin saa yksilöllistä!

Hän onkin onnistunut luomaan sisustuksen, jossa andalusialaiseen maalaisromantiikkaan yhdistyy myös suomalaisuutta, Ibizaa ja boho-tyyliä. Moderni ei kuulu millään tavalla sanavarastooni, mutta ei saa olla liian rustiikkinenkaan, Marjo sanoo.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli, KUVAT: Eeva-Maria Hooli, haastateltava

Lue koko juttu ja katso lisää kuvia Marjon upeasta kodista tammikuun 2023 Olé-lehdestä.

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart