SUOMEN TENNISMAAJOUKKUE SAAPUU MÁLAGAAN “MAHTAVILLA FIILIKSILLÄ”

SUOMEN TENNISMAAJOUKKUE SAAPUU MÁLAGAAN “MAHTAVILLA FIILIKSILLÄ”

Kuvat: Suomen Tennisliitto

Málagassa pelattavaan tenniksen Davis Cupin lopputurnaukseen saapuu hyvin valmistautunut ja intoa puhkuva maajoukkue. Kapteeni Jarkko Nieminen povaa pienten marginaalien turnausta.

Strand Properties

– Mahtavilla fiiliksillä saavumme Málagaan, joukkueen kapteeni Jarkko Nieminen kertoo SE-lehdelle.

Marraskuun alussa kahden vuoden jatkopestin tennismaajoukkueen peräsimessä solminut Nieminen kertoo, että Málagan otteluareena on joukkueelle uusi kokemus.

– Ei ole erityisemmin tuttu paikka. Peliolosuhteet pitäisi olla samantyyliset kuin (Kroatian) Splitissä eli meille suotuisa sisäkovakenttä. Olosuhteet näemme sitten tarkemmin paikan päällä.

Málagaan Suomen tennismaajoukkue saapuu turnausta edeltävän viikon perjantaina 17. marraskuuta. Varsinainen turnaus käydään 21.–26. marraskuuta.

– Treenaamme yhdessä neljä päivää ennen pelipäivää, Nieminen kertoo.

Suomen ensimmäinen vastustaja 21. marraskuuta kahdeksan joukkueen lopputurnauksessa on hallitseva maailmanmestari Kanada. Mestaruuden tavoitteekseen asettaneelle Suomelle turnaus on siten kovatasoinen ensimmäisestä pallosta lähtien.

– Kanada on joukkue, josta löytyy laajuutta. Joukkueeltamme vaaditaan parasta peliä ja venymiskykyä. Varmasti on luvassa pienten marginaalien tapahtuma, Nieminen arvioi.

“Málagasta on tulossa sinivalkoinen”

Niemisen mukaan nyt voidaan jo puhua tenniksen ympärille syntyneestä ilmiöstä. Suoraa vertailua jalkapallon Huuhkaja- tai koripallon Susilauma- ilmiöihin hän ei halua tehdä, koska kaikissa on omat erikoispiirteensä:

– Tennistä seurataan nyt yli lajirajojen ja medianäkyvyys on ollut suurta; se on ollut hieno kokea.

Esimerkiksi alkuvuodesta tennismaajoukkue veti Espoon Metro Areenaan 10 000 katsojaa yhden viikonlopun aikana. Kroatian Splitissä faneja oli paikalla noin 300, ja Suomen tennisliitto myi Málagaan tarjolla olleet tuhat lippua kolmessa vuorokaudessa.

– Málagasta on tulossa sinivalkoinen, Jarkko Nieminen iloitsee.

Paikallisissa kannattajissa suuri potentiaali

Aurinkorannikolta on näillä näkymin tulossa noin 650 suomalaiskatsojaa pelkästään Málaga C.F. fan club Finlandin järjestämillä linja-autokuljetuksilla.

Näiden lisäksi oma-aloitteisesti liput hankkineet voivat nostaa kokonaismäärän tuhansiin.

– Oma veikkaukseni on, että paikalla on 4–5 000 suomalaista, kuljetuksia ja lippupaketteja tapahtumaan järjestänyt Málaga C.F. fan club Finlandin Lauri P. Pietikäinen sanoo.

Kannatuskerholle 13 linja-auton lähettäminen on uusi ennätys. Nyt tehdyt järjestelyt koskevat vain tiistain Kanadapuolivälierää. Suomen mahdollista jatkoa turnauksessa kerho ei ole pystynyt ennakoimaan.0

Your Cart