SYKSY TUO TULLESSAAN OLÉN RETKIUUTUUKSIA

SYKSY TUO TULLESSAAN OLÉN RETKIUUTUUKSIA

Bolonian rannalla on roomalaisrauniot.

Olé-kustannuksen päiväretket Andalusian eri kohteisiin jatkuvat jälleen. Syksyn uutuusmatkoja ovat muun
muassa Cádizin rannikolle suuntautuva retki, joka vie Tarifan kaupunkiin ja Bolonian rantakeskukseen sekä retki Rondan vuoristossa sijaitsevaan Júzcarin siniseen vuoristokylään.
– Syksyn ensimmäiset retket julkaistiin matkailijoiden pyynnöstä jo elokuussa, ja ilmoitus on tuonut tulosta. Varaukset ovat alkaneet mukavasti, kertoo Olé-lehden asiakaspalvelija ja lukijamatkavarauksista vastaava Maria Larjasto.
– Paikkoja löytyy rajoitetusti, joten mikäli haluat varmistaa mahtavan kokemuksen ja paikkasi tuleville matkoille, suosittelen varaamaan paikat mahdollisimman pian, Larjasto vinkkaa perään.
Oppaana toimii monille tuttu ja kokenut opas Liisa Väisänen.

Strand Properties

Ensimmäisenä Áloraan

Kausi alkaa 9. lokakuuta retkellä Áloran viinitilalle, jossa matkailijat pääsevät maistelemaan palkitun viinitalon tuotteita. Päivän aikana tutustutaan viininvalmistuksen eri vaiheisiin tilan omistajien opastuksella. Retkeläiset pääsevät viinintuottajan viljelyksille sekä viinikellariin.
Kaikki aistit otetaan käyttöön, kun näkö- ja tuntohavaintojen lisäksi viinimaailmaan tutustutaan myös
maistelemalla tilan antimia. Lisäksi nautitaan paella-ateria.

Tarifa ja Bolonia Cádizin rannikon uutuuskohteet

Syksyn ensimmäinen retkiuutuus on Cádizin rannikolla sijaitsevat Tarifan kaupunkiin ja Bolonian rantakeskukseen. Retki tehdään keskiviikkona 11. lokakuuta. Luvassa on muun muassa roomalaisaikaista arkeologiaa ja hurmaavia hiekkadyynejä.
Ensin ajetaan Bolonian rannalle, mistä löytyy Baelo Claudion arkeologinen alue. Tämä roomalainen kylä
on hyvin säilynyt ja pursuaa historiaa.
Lähistöllä olevia mahtavia luonnon hiekkadyynejä kannattaa myös käydä ihastelemassa, sillä siellä matkailijat näkevät ja kokevat palan ainutlaatuista luonnon monimuotoisuutta.
Tarifan viehättävä kaupunki tulee myös tutuksi, sillä vanhassakaupungissa tehdyllä kävelykierroksella ihastellaan niin valkoisia taloja, kaupungin historiallista menneisyyttä kuin myös sen merkitystä merenkululle.
Päivän pääteeksi matkailijat pääsevät nauttimaan tuttuun tapaan hintaan sisältyvän kolmen ruokalajin lounaan. Kotimatkalla pysähdytään vielä näköalapaikalle ihastelemaan maisemia Gibraltarin salmelle.

Sininen vuoristokylä ja viininmaistiaisia viinitilalla

Lokakuussa matkataan myös toiseen uutuuskohteeseen, siniseen vuoristokylään,
Júzcariin sekä Rondan kaupunkiin. Retki järjestetään ensi kertaa perjantaina 13. lokakuuta.
Rondan seutu on tunnettu valkoisista kylistä, hyvistä viineistä ja etenkin Rondan historiallisesta kaupungista. Retkeläisten päivä alkaakin Rondan kuuluisan El Tajo -rotkon reunalla tehtävällä kävelykierroksella.
Rondan vanhastakaupungista matka jatkuu rondalaiselle viinitilalle, jossa tutustutaan viinin valmistusperinteeseen ja maistellaan viinitynnyreiden herkullisia antimia.
Maistiaisten jälkeen matka jatkuu noin 25 km päähän siniseen Júzcarin kylään, mikä maalattiin siniseksi ja valjastettiin Smurffi -kyläksi vuoden 2011 Smurffi t-elokuvan markkinointia varten.
Sen jälkeen talot ovat säilyttäneet erikoisen värinsä, ja kaduilla näkee Smurffi -hahmoja. Juuri täällä erikoisessa kylässä syödään myös runsas lounas.
Olé-kustannuksen päiväretket starttaavat Fuengirolasta.
Matkavarauksia voi tehdä suoraan Fuengirolan Los Bolichesissa sijaitsevassa toimituksessa Calle Santa Gema 15, puhelimitse +34 952 470 794, sähköpostitse: lukijamatkat@olekustannus. com tai verkkosivuilta www.olekustannus.com/lukijamatkat.0

Your Cart