Syyskauden Lukijamatkoille runsaasti tulijoita

Syyskauden Lukijamatkoille runsaasti tulijoita

Olé-kustannuksen asiakaspalvelussa työskentelevä Maria Larjasto ottaa vastaan lukijamatkojen varauksia.

Sherrystään tunnettu Jerez käynnistää Olé-lehden lukijamatkat tässä kuussa. Matkat joutuivat katkolle maaliskuussa 2020. Jereziin oli tarkoitus matkata myös puolitoista vuotta sitten, mutta jo täyteen myyty matka peruuntui pandemian vuoksi.
– Monet silloin Jereziin halunneet ovat tehneet varauksia nyt, Maria Larjasto Olé-kustannuksen asiakaspalvelusta iloitsee.
Jerezin 21. lokakuuta järjestettävän päiväretken jälkeen vuorossa on oliiviöljy- ja viinimatka Montillaan 28. lokakuuta. Molempien matkojen varaukset ovat käynnistyneet vauhdilla.
– Varauksia tulee päivittäin. Useimmat varaavat netin kautta, mutta moni käy myös paikan päällä toimituksessa ja hakee samalla lehden.
Varaustilannetta tarkastellessa vaikuttaa siltä, että suomalaiset ovat viimein palanneet rannikolle. Paikkoja Jereziin ja Montillaan on jäljellä vain muutama. Maria Larjasto kehottaakin kiinnostuneita tekemään varaukset ajoissa, sillä vaikka suosituimmat matkat aina jossain vaiheessa uusitaan, joskus joudutaan myymään myös ei-oota. Larjasto on ollut itsekin mukana Montillan lukijamatkalla monta kertaa.
– Se on tosi mielenkiintoinen retki. Paikka, jossa ruokailemme, on ihan huippu, Larjasto kuvailee.
Viinistä Larjasto ei absolutistina itse välitä, mutta oliiviöljyn valmistusprosessia hän kuvailee kiehtovaksi. Öljyä kannattaa tuoda myös kotiin.
– Minulla on Montillan oliiviöljy kotona päivittäisessä käytössä. Se on aivan erilaista suoraan tilalta ostettuna kuin ruokakaupan hyllyltä. Kuten mainoksessakin sanotaan, se todella on nestemäistä kultaa, Larjasto vinkkaa.
Montillan retki on ollut yksi Olé-lehden lukijamatkojen kestosuosikeista vuodesta 2013, jolloin niitä ensi kerran alettiin järjestämään. Moni retkeilijä on käynyt kohteessa useamman kerran, mutta tänä syksynä Larjasto kertoo havainneensa varauslistoilla aivan uusia nimiä.
– Rannikolle on ilmiselvästi nyt tulossa talveksi myös ihan uusia muuttolintuja.

Strand Properties
Marraskuun retki-suunnitelmat jo pitkällä

Retkisuunnitelmat eivät suinkaan rajoitu lokakuisiin matkoihin. Marraskuu on perinteisesti ollut lukijamatkojen hittikuukausi, jolloin retkiä on tehty jopa useita viikossa. Kysyntää on jo nyt tullut runsaasti myös marraskuulle. Retkien suosion siivittämänä Olé-lehden matkanjärjestäjä Antonio de la Torre suunnitteleekin jo vauhdilla seuraavia, marraskuulle sijoittuvia matkakohteita. Suunitteluvaiheessa de la Torre vierailee jokaisessa uudessa kohteessa henkilökohtaisesti. Matkat räätälöidään alusta loppuun nimenomaan Olé-lehden lukijakunnan tarpeita ja mieltymyksiä ajatellen.
– Kysynnässä on menty nollasta sataan miltei parissa päivässä. Olen muutenkin huomannut, että paikat alkavat täyttyä suomalaisista muuttolinnuista. Se on todella hieno asia, että koetaan, että saadaan matkustaa vapaasti, toteaa de la Torre.
De la Torre onkin joutunut aloittamaan uusien matkakohteiden suunnittelun vauhdilla. Nyt marraskuun osalta kalenteri alkaa jo näyttämään täydeltä. Kohteet on lyöty lukkoon, vaikka osin matkaohjelma on vielä työn alla.
– Jerezin ja Montillan matkojen jälkeen suuntaamme perinteistäkin perinteisempään andalusialaiskaupunkiin, Córdobaan, mies kertoo innoissaan, onhan alun perin itsekin alueelta kotoisin.
Córdoban päiväretki järjestetään torstaina 4. marraskuuta.
Córdobassa matkailijat saavat tutustua kaupungin kiehtovaan historiaan Liisa Väisänen oppaanaan. Vierailun aikana käydään – kuinkas muuten – Córdoban maailmankuulussa juutalaiskorttalissa ja Mezquita-katedraalissa.
– En ikinä ole kuullut kenenkään sanovan kyllästyneensä Córdobaan. Kaupunki suorastaan lumoaa virailijansa.
Kuten Jerezin ja Montillankin päiväretket, myös Córdoban retki sisältää yhteisen aamiaisen ja
lounaan.
– Koska näihin kohteisiin matkaan lähdetään jo aamukahdeksalta, asiakkaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä siihen, että menomatkalla pysähdytään aamiaiselle, toteaa de la Torre.
Yhteinen lounas kruunaa matkan ja sitten onkin aika lähteä paluumatkalle.

Uutuuskohteena Guadix

Olé-lehden lukijamatkat eivät kuitenkaan lopu tähän.
– Keskiviikkona 10.11. suuntaamme Áloraan, palkitulle viinitilalle. Tämä matka on siitä erikoinen, että voimme ottaa sinne enintään 25 matkustajaa. Tämä taas johtuu siitä, että kohteen kadut ovat niin kapeita, ettei suuri linja-auto mahdu kääntymään niillä!
Varaus kannattaa siis tehdä ajoissa.
Retkikohde, Pérez Hidalgon viini-bodega, on useille Olé-retkeläiselle tuttu ajalta ennen koronaa. Nyt tälle palkitulle viinitilalle palataan. Bodegan punaviini on valittu yhdeksi parhaimmista hinta-laatusuhteessa.
– Tämä viinitila on aivan erilainen kuin Montillassa näkemämme bodega. Viinien valmistustapa on aivan erilainen, kertoo de la Torre.
Álorassa oppaana toimii Johanna Moisander-Mattila.
Heti seuraavana päivänä, 11.11., matkustetaan jälleen uutuuskohteeseen, tällä kertaa Granadan maakunnan puolelle, lumoavaan Guadixin kaupunkiin.
– Guadix on tunnettu luola-asunnoistaan. Siellä kuitenkin riittää muutakin katsottavaa vaikka kuinka, de la Torre kertoo.
Guadixin salat avaa matkalaisille Liisa Väisänen.
Väisänen on oppaana myös 18.11. järjestettävällä Sevillan matkalla.
Muita matkakohteita de la Torre ei vielä suostu paljastamaan.
– Kannattaa seurata lehtiä ja nettisivuamme!0

Your Cart