Andalusia aloitti rajoitusten purkamisen

Andalusia aloitti rajoitusten purkamisen

Andalusiassa 10 hengen seurue voi ruokailla samassa ulkopöydässä 13.5. lähtien.

Andalusia on aloittanut koronarajoitusten purkamisen Espanjan hallituksen luovuttua hätätilasta.

Rajoitusten purkaminen tehdään tämänhetkisen tiedon mukaan kolmessa osassa. Ensimmäinen vaihe alkoi 9.5. ja päättyy 31.5. Vaikka toisen ja kolmannen vaiheen sisältämistä rajoituksista ei ole saatu tietoa, ainoastaan se, että toinen vaihe on 1.-21.6. ja kolmas 21. kesäkuuta alkaen, Andalusian aluejohtaja Juan Manuel Moreno on ilmoittanut uskovansa alueen voivan palata normaaliin 21.6. eli juhannuksesta alkaen. Tämä ei kuitenkaan ainakaan vielä ole tarkentanut, mitä “normaalilla” tarkoitetaan.

Strand Properties

Rajoitusten purkaminen on aloitettu pyrkimällä kaikin tavoin saada talous jälleen pyörimään. Ensimmäisenä luovuttiin öisestä ulkonaliikkumiskiellosta. Tämä tarkoittaa paitsi vapaata liikkumista mihin vuorokauden aikaan hyvänsä, myös, että yli vuoden tauon jälkeen Andalusian diskot ja drinkkibaarit saavat jälleen avata ovensa. Alan yrittäjät ottivat uutisen vastaan ilolla, onhan kesän turistikausi heille tärkeää aikaa. Uusien määräysten mukaan ne on suljettava kello 02 aamuyöstä ja tanssiminen on sallittua vain ulkotiloissa. Ravintolat saavat pitää ovensa auki keskiyöhön asti. 13.5. alkaen myös pöytärajoituksia hellitetään. Ulkopöytiin saa tuon päivän jälkeen istua samaa seuruetta kymmeneen ihmiseen asti, sisäpöytiin kahdeksan. Yksityiskodeissa kokoontumisille ei Andalusiassa ole asetettu rajoja.

Mikäli jonkun kaupungin tai kunnan tartuntaesiintymä ylittää 500/100 000 asukasta, kuntarajat suljetaan ei-välttämättömältä liikkumiselta. Yli 1 000/100 000 asukasta tartunaesiintymän kunnissa liiketoiminta rajoitetaan välttämättömään.

Liikkuminen Andalusian maakuntien välillä on vapaata. Myös Andalusian maarajat alueelle saapumiseen ja alueelta poistumiseen ovat nyt avoinna. Tähän asti molempiin vaaditttin pätevää syytä.

Andalusia on koko koronarokotteiden olemassaolon ajan johtanut maan rokotustilastoja ja näin on edelleen. Rokotukset Andalusiassa edistyvät aluejohtaja Juan Manuel Morenon mukaan niin hyvin, että kesäkuuhun mennessä 70 prosenttia väestöstä uskotaan saavuttaneen immuniteetin koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan. Huolta aiheuttavat yli 150 000 varastoissa lojuvaa AstraZenecan rokotetta, joita kukaan ei tunnu haluavan.

Tätä kirjoitettaessa (10.5.) Andalusian tartuntaesiintymä on 191/100 000 asukasta. Málagan naakunnan tartuntatilanne on 130/100 000 asukasta kohti ja Aurinkorannikon 108. Fuengirolan tartuntatilanne, 60, on Aurinkorannikon kuntien toiseksi alin.0

Your Cart