Aurinkorannikolla tehtiin uusi matkailijaennätys

Aurinkorannikolla tehtiin uusi matkailijaennätys

Kesä-elokuussa Málagan alueella vieraili ennätykselliset kuusi miljoonaa matkailijaa. Kasvu on jatkumassa loppuvuonna. Myös Suomesta saapuvien lentojen istumapaikkojen määrä nousee 25 prosenttia.
Samalla kun venäläisten matkailijoiden määrä on vähentynyt, monet eurooppalaiset ovat löytäneet Málagan entistä paremmin.

Kesäkausi sujui matkailun näkökulmasta paremmin kuin koskaan ennen Aurinkorannikolla. Kesä-elokuun aikana Málagan alueella vieraili peräti kuusi miljoonaa matkailijaa.
Málagan matkailua kehittävän Turismo y Planificación Costa del Solin mukaan tämä ylittää aikaisemman ennätyksen, joka on viimeiseltä pandemiaa edeltävältä kaudelta vuonna 2019.
Kasvaneiden matkailjamäärien takana on erityisesti kansainvälisen matkailun elpyminen. Espanjalaisten matkailijoiden määrä sen sijaan oli laskussa edellisvuoteen verrattuna.
Eri kansallisuuksista Etelä-Espanjaan ovat löytäneet entistä paremmin esimerkiksi ranskalaiset, alankomaalaiset, saksalaiset ja italialaiset. Nämä ovat korvanneet menetyksiä muissa ryhmissä, kuten venäläisissä.

Strand Properties

Paikat Suomen-lennoille kasvamassa neljänneksellä

Málagan lentokentälle tuli kesän aikana 3,5 miljoonaa matkustajaa, mikä on sekin uusi ennätys. Taustalla on lentojen lisääntyminen yli neljänneksellä viime vuoteen verrattuna. Samalla suoria lentoja Málagaan tarjoavien reittien määrä nousi neljällä 122:een.
Lentomatkailun kehityksen odotetaan matkailukehittäjän mukaan jatkuvan myös loppuvuoden aikana. Esimerkiksi Suomesta tulevien lentojen paikkamäärät kasvavat seuraavien kolmen kuukauden aikana 24,3 prosenttia.

Kesä toi 8 miljardin euron tulot

Matkailu toi Aurinkorannikolle tuloja kesän aikana 8,1 miljardia euroa, mikä niin ikään rikkoi aikaisempia ennätyksiä. Viime vuoteen verrattuna tulot nousivat yli kymmenen prosenttia ja vuoteen 2019 verrattuna lähes kolmanneksen.
Yleinen inflaatio on nostanut neljässä vuodessa hintoja 16,2 prosenttia. Matkailualalla hintojen nousu on ollut keskimääräistä nopeampaa, esimerkiksi hotellimajoitus on nyt Espanjassa 27 prosenttia kalliimpaa kuin neljä vuotta takaperin.
Euromääräisesti matkustaminen on matkailijan kannalta nyt kalliimpaa kuin koskaan ennen, mikä näkyy jo espanjalaisten omassa matkailussa. Matkailualalla hyvän vireen odotetaan jatkuvan, vaikka maailmalla ja kotimaassa onkin useita epävarmuustekijöitä.0

Your Cart