Aurinkorannikolta suoraan pyhiinvaelluspolulle

Aurinkorannikolta suoraan pyhiinvaelluspolulle

Málagasta on mahdollista suunnata Pyhän Jaakobin pyhiinvaelluspolulle, Camino de Santiagolle. Reitti tunnetaan nimellä Camino Mozárabe.

Pyhiinvaeltajat ovat jo vuosisatojen ajan taivaltaneet Santiago de Compostelaan katedraalille Espanjan eri osista. Pyhiinvaellusreittejä risteilee eri puolilla Espanjaa, ja Pyhän Jaakobin polulle (Camino de Santiagolle) on mahdollista lähteä suoraan Aurinkorannikolta käsin. Málagasta starttaa reitti, joka kantaa nimeä Camino Mozárabe. Reitin muita mahdollisia aloituskaupunkeja Andalusiassa ovat esimerkiksi Almería ja Jaén.

Málagasta startattuna Camino Mozáraben pyhiinvaellusetappi kulkee Aurinkorannikolta Córdoban kautta aina Méridaan saakka Extremaduraan. Méridasta matkaa voi jatkaa Pohjois-Espanjassa sijaitsevaan Santiago de Compostelaa kohden Camino de Vía de la Plata -reittiä pitkin.

Vaikka Camino Mozárabe ei ole yhtä suosittu kuin Pohjois-Espanjan pyhiinvaellusreitit, Andalusian halki kulkevien pyhiinvaeltajien määrä kasvaa jatkuvasti. Viime vuonna Camino Mozáraben Andalusian reittejä kulki Santiago de Compostelaan asti 27 472 vaeltajaa.

“Andalusian reittejä kulki Santiago de Compostelaan asti 27 472 vaeltajaa.”


Pyhiinvaeltaja Camino Mozárabe -reitillä Antequeran kohdilla.

– Kun osaa mitoittaa rasituksen ja levon, pitkäaikainen vaellus tuo hyvän olon ja mielen. Vaellukset ovat olleet meille samalla matkoja Espanjan kulttuuriin ja historiaan, tutustumista Espanjan moni-ilmeisiin maakuntiin sekä espanjan kielen käytännön opiskelua, kuvailevat kokeneet pyhiinvaeltajat Raimo ja Liisa Ranta.

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVAT: Asociación Jacobea de Málaga

Lue laaja juttu Camino Mozárabe -reitistä ja suomalaisten pyhiinvaelluskokemuksista huhtikuun 2018 Olé-lehdestä!

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart