Aurinkorannikon puistojen aatelistoa

Aurinkorannikon puistojen aatelistoa

Strand Properties

Kun talven tullen kuumuus taittuu, puistot ovat paras paikka ulkoiluun ja Aurinkorannikon ilmastosta nautiskeluun. Monipuoliset viherkeitaat tarjoavat lasten leikkitelineiden lisäksi hienoja istutuksia, tekojärviä, suihkulähteitä, kojukahviloita, näköalatorneja ja grillauspaikkoja.

Parque de la Batería, Torremolinos

Montemarin kaupunginosassa, samannimisen paikallisjuna-aseman vierellä levittyy suuri puisto. Sen nimi Batería viittaa paikan historiaan ja puolustustukikohtaan.

Vaikka puistossa voi edelleen nähdä vanhat tykit ja pommisuojien suut, on Parque de la Batería paljon muutakin kuin sotahistoriaa. Tuhannen puun katveeseen mahtuvat limittäin niin ulkoilmakuntosalilla hikoilevat liikkujat, suuressa leikkipuistossa touhuavat lapsiperheet kuin verkkaisesti suihkulähteiden lomassa kiertelevät päiväkävelijät.

Turkoosina kimmeltävä tekojärvi on palannut puiston vetonaulaksi, kun venevuokraamo palautettiin tänä syksynä toimintaan. Soutuveneitä on vuokrattavana alkaen yksi euro/puoli tuntia perjantaista sunnuntaihin kello 16–19.

  • VinkkiKIIPEÄ TORNIIN JA NÄE KOKO TORREMOLINOS

15-metrinen näköalatorni seisoo puiston reunalla, kalliokielekkeellä, josta avautuu näkymät puiston yli, vuorille ja alas rannalle.

Parque del Oeste, Málaga

Málagan kaupungin länsiosassa, Carretera de Cádizin kaupunginosassa sijaitseva puisto on ulkoilualue, jossa yhdistyvät vesi, kasvit, kulttuuri ja liikunta. Kalat uivat 10 000 neliön tekojärvessä, jonka vierustoilla kasvaa kauniita kukkaistutuksia. Puistossa on pienenpieni eläintarhakin. Leikkipaikat kiinnostavat perheen pienimpiä ja 45 Stefan von Reiswitzin veistokset taas kulttuurin ystäviä. Piknik-pöytiin voi istua syömään eväitä tai paikalle voi tulla omien koripallojen kanssa ja suunnata liikuntakentille.

  • VinkkiKULJE SILLAN ALI JA NAUTI KLASSISESTA MUSIIKISTA

Puistossa kävelevän korviin voi kantautua barokkisäveliä, sillä alikulkusillan kaiuttimiin on viritetty Händelin Vesimusiikkia.

Parque de la Paloma, Benalmádena

Tämä on suurin kaupunkipuisto koko Aurinkorannikon alueella. Vehreisiin 200 000 neliömetriin mahtuu noin 130 eri kasvilajia, mukana on muun muassa erikoisia kaktuksia. Lisäksi alueella viipottaa vapaana eläimiä, kuten pupuja, kukkoja, kanoja ja riikinkukko. Aitauksissa määkii vuohia ja lammessa polskuttelee kilpikonnia.

  • VinkkiVIRVOITTELE PUISTOKAHVILOISSA

Puiston alueen kolmessa katetussa ulkoilmabaarissa voi kahvitella, siemailla juomia tai lounastaa.

Parque Natural, Fuengirola

Fuengirolan jokivarren uusin puistotulokas Parque Natural on pieni keidas joenuoman ja moottoritien välisellä kaistaleella. Vaikka ympäristön kuvailun perusteella voisi kuvitella, ettei tarjolla ole nimenmukaista luonnonpuistosta, on miljöö varsin vehreä ja miellyttävä.

Lapsia ihastuttavat useat eri-ikäisille sopivat leikkipuistoalueet, joista yhtä hallinnoi punainen, suuri dinosaurus. Puistoon on rakennettu myös rivi muurattuja grillipaikkoja, joiden lähistöllä on lukuisia piknik-pöytiä.

Etenkin viikonloppuisin puistossa on hulinaa aamupäivästä iltaan, kun perheet ja ystäväjoukot pystyttävät sinne juhlia ja nyyttikestejään.

  • VinkkiVARAA EVÄSPÖYTÄ JA GRILLI JA PIDÄ JUHLAT

Luvat ja avaimet käymälöihin antaa Fuengirolan kaupungin viheralueista vastaava osasto. Varauksen voi tehdä esimerkiksi sähköpostilla serviciosoperativos@fuengirola.org.0

Your Cart