Barcelonasta Kouvolaan paremman tulevaisuuden toivossa

Barcelonasta Kouvolaan paremman tulevaisuuden toivossa

Talouskriisi ajoi miljoonia espanjalaisia ulkomaille. Olé-lehti tapasi uuden elämän Suomesta löytäneitä espanjalaisia.


Ivette García, barcelonalainen korutaiteilija, menestyy Kouvolassa.

Vuonna 2009 alkaneen talouskriisin jälkeen Espanjasta lähti ulkomaille lähes 2,5 miljoonaa espanjalaista. Todennäköisesti luku on todellisuudessa vielä suurempi, sillä siihen sisältyvät ainoastaan ulkomailla asukkaaksi kirjautuneet kansalaiset.

Euroopassa espanjalaisia kiinnostavat suuret maat, kuten Ranska, Britannia ja Saksa, mutta osa on päätynyt myös eksoottiseen Suomeen. Suomi tarkoittaa monelle parempia työmahdollisuuksia, mutta sopeutuminen maahan, jonka kulttuuri ja tavat ovat lähes käänteisiä Espanjaan verrattuna ei aina ole helppoa.

“Suomi tarkoittaa monille parempia työmahdollisuuksia.”

Kouvolasta tuli barcelonalaisen Ivette Garcían, 40, koti muutama vuosi sitten. Hän muutti samasta syystä, minkä vuoksi monet espanjalaiset ovat viime vuosina jättäneet kotimaansa: talouskriisistä. Nyt García valmistaa pienessä pajassaan Suomessa nahkakoruja ja muita pääasiassa nahasta tehtyjä käsitöitä.

–Minulla oli pieni nahkakoruja valmistava yritys Barcelonassa. Yritys menestyi jotenkuten, mutta olin jatkuvasti vihainen ja turhautunut maani tilanteesta, García kertoo.

Turhautuminen johti lopulta siihen, että García teki päätöksen lähtemisestä ulkomaille. Suomi valikoitui kohteeksi monesta syystä.

“Halusin asua maassa, jossa kunnioitetaan demokratiaa ja tasa-arvoa.”

–Minua oli aina kiehtonut Skandinavia ja halusin asua maassa, jossa on toimiva yhteiskuntajärjestelmä. Halusin itse nähdä, millaista on maassa, jossa kunnioitetaan luontoa, ihmisten yksityisyyttä, demokratiaa ja tasa-arvoa, García luettelee.

TEKSTI ja KUVA: Maija Salmi

Lue lisää Suomessa asuvien espanjalaisten kokemuksista kesä-heinäkuun 2018 Olé-lehdestä!

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

 

Strand Properties


0

Your Cart