Eläkeläispariskunta elää Espanjassa mukavasti 1 000 eurolla kuussa

Eläkeläispariskunta elää Espanjassa mukavasti 1 000 eurolla kuussa

Suomessa ja Espanjassa asuvat eläkeläiset ja lapsiperheet avasivat Olé-lehdelle kuukausittaiset menonsa. Esimerkiksi Fuengirolassa asuvien Leena ja Reino Vekon kulut olivat vain tuhat euroa kuussa.
Leena ja Reino Vekon elämä on edullista, vaikka he eivät säästä. ”Olemme luonnostaan hieman nuukia.”

Leena ja Reino Veko ovat viettäneet eläkepäiviä Espanjassa jo yli kymmenen vuoden ajan. Vuonna 2016 he ostivat oman asunnon, jonka ansiosta kuukausittaiset asuinkustannukset ovat nyt hyvin pienet. Muutenkin pariskunnan harrastukset ja elämäntavat ovat todella edulliset.

Strand Properties

Kuinka paljon asumiskustannuksenne ovat kuukaudessa? 

Hieman alle 300 euroa kuussa yhteensä yhtiövastikkeeseen, sähköön ja veteen.

Miten paljon ruokaan kuluu rahaa kuukaudessa?

Noin kerran viikossa käymme ulkona syömässä. Siihen sekä ruokakauppaan kuluu noin 400 euroa kuukaudessa. Kaupassa emme juuri katso hintoja, ostamme sitä, mitä on aina ostettu, sillä vanhalle ihmiselle ruoka on mukava huvitus. 

Kuinka paljon teillä menee kuukaudessa rahaa harrastuksiin ja vapaa-ajan viettoon?

Ei juuri mitään. Harrastuksemme on vaeltaminen. Olemme kukkulankiertäjiä. Silloin tällöin pitää vain ostaa hyvät lenkkikengät. Leenalla on myös kuoroharrastus. Harrastuksemme eivät ole kalliita, ja lisäksi olemme olleet aina ahneita työnteolle. Täällä harrastamme vapaaehtoistyötä Aurinkorannikon seurakuntakodilla.

Toki tavoitteenamme on tehdä kerran kuukaudessa täällä Espanjassa pikkumatkoja, esimerkiksi Nerjaan, Granadaan tai vaikkapa Almeríaan.

Mikä on perheenne suurin rahareikä?

Ei meillä ole. Olemme siinä onnellisessa asemassa, ettei tarvitse hirveän paljon miettiä rahaa. Toki olemme luonnostaan hieman nuukia.

Mikä tuntuu erityisesti edulliselta Espanjassa verrattuna Suomeen?  

Terveydenhoito. Kuulumme Espanjan julkisen terveydenhuollon piiriin ja kaikki hoito on ilmaista. Lääkkeistä maksamme vain 10 prosenttia, tosin ei meillä paljon lääkkeitä ole. Kun elämäntapa on tällainen, että liikkuu paljon ja syö terveellisesti, se vain karsii menoja.

Kuinka paljon elinkustannuksenne ovat yhteensä kuussa?

Noin 1000 euroa. Vietämme kesäisin muutaman kuukauden Suomessa ja siellä olevien asuntojen kiinteät kulut ovat lisäksi noin 500 euroa kuussa. Ne pitää maksaa myös silloin, kun olemme Espanjassa.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli KUVA: Markus Veko

Lue koko juttu elinkustannuksista Suomessa ja Espanjassa maaliskuun 2023 Olé-lehdestä!

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart