”En ihmettelisi, jos areena tulisi täyteen suomalaisia”

”En ihmettelisi, jos areena tulisi täyteen suomalaisia”

Suomen ottelu käynnistää tenniksen Davis Cupin finaaliturnauksen Málagassa. Historiallista tennisturnausta on tulossa seuraamaan tuhansia suomalaisfaneja.
Suomen miesten tennisjoukkue pääsi ensimmäistä kertaa Davis Cupin finaaliturnaukseen. Turnaus pelataan Málagan Martín Carpenassa marraskuussa.

Suomen miesten tennisjoukkue on ensimmäistä kertaa mukana Davis Cupin lopputurnauksessa. Se pelataan Málagan Martín Carpenan monitoimihallissa marraskuun lopulla.
Turnaus käynnistyy tiistaina 21. marraskuuta Suomen ottelulla hallitsevaa mestaria Kanadaa vastaan. Davis Cupin voittaja selviää sunnuntaina 26. marraskuuta.
Suomi ei ole aikaisemmin selvinnyt turnauksessa edes 16 parhaan maan joukkoon. Suorituksen arvoa nostaa se, että Suomi kaatoi matkalla finaaleihin muun muassa tenniksen suurvallan Yhdysvallat, joka on menestynein maa vuodesta 1900 lähtien pelatun Davis Cupin historiassa.

Strand Properties

Bussilasteittain suomalaisia

Málagan tapahtumaan odotetaan tuhansia suomalaisfaneja.
Aurinkorannikolla toimiva Málaga F.C. Fan Club Finland uskoo Davis Cupin Suomen puolivälierästä tulevan sen järjestämistä pelimatkoista kaikkien aikojen suurimman.
– Tällä hetkellä meidän kauttamme on lähdössä yhdeksän bussia suomalaisia, kun liput ovat olleet myynnissä viikon ja tapahtumaan on vielä 1,5 kuukautta aikaa, sanoo puheenjoh-
taja Lauri Pietikäinen.
– Tähän mennessä suurin oli 11 bussin reissu Málagan ja Barcelonan peliin.
Jalkapalloseura Málaga F.C.:n faniryhmä on jo aikaisemmin laajentanut toimintaansa myös muihin urheilutapahtumiin. Se on kuljettanut suomalaisia Rosaleda-jalkapallostadionin lisäksi niin Bilbaon koripallon mm-kisoihin kuin Málagan Unicajan
koripallopeleihin.
Nytkin osa suomalaisista on ostanut omatoimisesti liput tennispeliin, mutta haluaa silti suunnata Málagan kaupungissa sijaistsevalle Martín Carpenan stadionille yhteiskuljetuksella Fuengirolasta, Benalmádenasta tai Torremolinosista. Bussissa pelitunnelma nousee.

Suomalaista tennishurmosta

– En ihmettelisi, jos se koko areena tulisi täyteen suomalaisia, ja sinne mahtuu 11 000 katsojaa, Pietikäinen sanoo.
Hän uskoo, että luvassa voi olla iso ryntäys, koska Aurinkorannikko on muutenkin suomalaisten tuntema ja suosima kohde, johon on helppo tulla. Jos sana tuhansista myydyistä lipuista kiirii, hurmos houkuttaa vain lisää suomalaisfaneja paikalle.
– Jos areena tulee täyteen, siitä tulee valtava kisailmiö. Tulee sellaiset karnevaalit, joita ei ole ennen nähty katukuvassa!
Lippuja tapahtumaan on saatavana myös kansainvälisen tennisliiton kautta Davis Cup -verkkosivuston kautta. Yksittäislippujen alkaen-hinta otteluun on 40 euroa, ja Tie finaaliin -lippupaketin 175 euroa. Sillä pääsee seuraamaan oman joukkueen mahdollista tietä loppuotteluun saakka. Pelkkää sunnuntain finaalia pääsee katsomaan 110 eurolla.

Hyvät mahdollisuudet menestyä

Ennakkoarvioissa Davis Cupin finaalitapahtumasta odotetaan tasaista. Suomen avausvastustaja Kanada on hallitsevana mestarina ennakkosuosikki, mutta joukkue on kärsinyt loukkaantumisista.
Suomen tennismaajoukkueessa pelaavat Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen sekä Patrick Kaukovalta.
Joukkueen taustalla kapteenina ja apukapteenina ovat entiset ammattipelaajat Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen.
– Tavoittelemme unelmien unelmaa eli maailmanmestaruutta, Jarkko Nieminen sanoo Tennisliiton mukaan.
Suomen ja Kanadan sekä Alankomaiden lisäksi muut joukkueet turnauksessa ovat Italia, Iso-Britannia, Serbia, Australia ja Tsekki.0

Your Cart