Espanjan ferioilla juhlii koko kylä

Espanjan ferioilla juhlii koko kylä

Kyläjuhlat eli feriat ovat tiivis osa espanjalaista kansanperinnettä.

Feria-kausi alkaa Espanjassa jo kevättalvella ja jatkuu pitkälle syksyyn. Perinteisten ferioiden lisäksi maassa vietetään eri teemojen ympärille rakennettuja juhlia.

Ryhmä perinteisiin flamencoasuihin pukeutuneita naisia vilkuttaa komean ratsastajan ohjastamista hevosvankkureista. Taustalla soi musiikki, viini virtaa ja ihmiset tanssivat sen, minkä väenpaljoudessa pystyvät.

Näkyä voisi kuvailla naamiaisten ja Suomen vapunvieton risteytykseksi, kyseessä ovat kuitenkin feriat. Koko kaupunki tai kylä kokoontuu viettämään usein monta päivää kestäviä ferioita. Mukana ovat kaikki vauvasta vaariin.

Ferioista puhuttaessa moni mieltää ne yleensä Málagan ja Sevillan ferioiden kaltaisiksi, andalusialaisiksi ferioiksi. Espanja on kuitenkin täynnä mitä erilaisempia ferioita, joista monella ei ole mitään tekemistä sevillanas-tanssin tai perinteisten feria-asujen kanssa.

Noin 30 kilometrin päässä Valenciasta sijaitsevassa Buñolin kylässä paikallista suojelupyhimystä juhlitaan tomaattisodan merkeissä. Vaikka tomaattisota on vain yksi viikon kestävien juhlallisuuksien ohjelmanumeroista, on se feria-viikon ehdoton vetonaula.

TEKSTI: Maija Salmi
KUVA: Olé-lehti

Lue lisää Espanjan feria-perinteestä, tämän kesän feria-vinkeistä ja uusimmasta flamencomuodista toukokuun Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart