Espanjan julkinen sairaanhoito auttaa myös sairastuneita turisteja
xnxx
teen takes massive big black cock in his virgin tight ass bareback. fuq hd turkish girlffriend fuckes in all holes.

Espanjan julkinen sairaanhoito auttaa myös sairastuneita turisteja

10/06/2019
Espanjassa turistikin voi mennä terveyskeskuksen päivystykseen. Mukaan tarvitaan vain EU-sairaanhoitokortti.
Kun Marja-Leena Taipale sairastui vakavasti Espanjassa ollessaan, löytyi apu Espanjan julkiselta terveydenhoidolta.

Espanjan julkinen sairaanhoito ei ole ainoastaan maassa vakituisesti asuvien tukena, sillä tiukassa tilanteessa julkisen sektorin terveyskeskukset ja sairaalat auttavat myös matkailijoita. Hoitoa julkisista voi saada Suomesta anotun eurooppalaisen sairaanhoitokortin avulla.

Pekka ja Marja-Leena Taipale ovat viettäneet kaikki talvet Espanjassa eläkkeelle jäätyään. Tänä vuonna talvehtiminen venyi kahdella kuukaudella, sillä Marja-Leena sairastui yllättäen.

Verisuonesta löytyi tukos, joka osoittautui niin vakavaksi, että sydänlääkärin mukaan se olisi hoitamattomana johtanut äkkikuolemaan. Edessä oli pikainen ohitusleikkaus.

Vakuutusyhtiö kieltäytyi kattamasta hoitokustannuksia kymmentä päivää pidempään.

Taipaleen menetettyä yllättäen tajuntansa hänet kuljetettiin ensin yksityiseen sairaalaan, mutta vakuutusyhtiö kieltäytyi kattamasta hoitokustannuksia kymmentä päivää pidempään. Syynä oli Suomessa sattunut aiempi tajunnan menetys, jota ei kuitenkaan tutkittu suomalaissairaalassa perin pohjin.

Kymmenen päivän jälkeen suomalaispotilas siirrettiinkin Málagan julkiseen yliopistolliseen Virgen de la Victoria -keskussairaalaan, joka tunnetaan myös nimellä Hospital Clínico. Taipaleella, 78, on nyt takanaan pitkä sairaalajakso sekä kaksi sydämen ohitusleikkausta Espanjassa. Yksityiseen matkavakuutukseen Taipaleet luottivat niin paljon, että eurooppalaiset sairaanhoitokortit olivat jääneet kotiin Suomeen. Kela kuitenkin faksasi maksusitoumuksen malagalaissairaalaan.

TEKSTI: Katia Westerdahl
KUVA: Mika Nuorva

Lue lisää Marja-Leena Taipaleen ja Espanjassa vakituisesti asuvan suomalainen kokemuksista Espanjan julkisesta sairaanhoidosta kesä-heinäkuun 2019 Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart