Espanjan verohallinto on ilmoittanut ottavansa ei-residentit erityishuomion alaisiksi.
Prius Abogados -lakitoimisto piti veroseminaarin Sofia-opistolla.

Tarkoituksena on löytää henkilöt, jotka ovat ilmoittaneet asuinmaakseen jonkun muun maan kuin Espanjan mutta jotka todellisuudessa asuvat suurimman osan vuodesta Espanjassa.
Espanjan veroministeri María Jesús Montero sanoo ulkomaalaisten ei-residenttien olevan tarkistajien ensimmäinen kohde.
– Maassamme asuu paljon ulkomaalaisia, jotka ilmoittavat ostaneensa Espanjasta loma-asunnon mutta todellisuudessa asuvat täällä pysyvästi. He ovat kuitenkin kirjoilla muualla ja näin Espanja menettää verotuloja, Montero totesi lehdistölle maaliskuun alussa.

Verovaroja menetetään erityisesti Portugaliin
Espanjan verokarhu tiukentaa siis otettaan. Maan katsotaan menettävän paljon verovelvollisia esimerkiksi Portugalille, joka on antanut erityisetuja eläkeläisille ja esimerkiksi kryptosijoittajille. Verohallinnossa epäillään, että monet henkilöt ovat siirtäneet kirjansa Portugaliin vain verotussyistä ja asuvat todellisuudessa Espanjassa.
Toinen huomion alainen ryhmä ovat he, jotka ovat hakeneet pysyvän oleskelustatuksen eli residencian Espanjassa mutta eivät ole aloittaneet veronmaksua maahan.

Verotus kiinnostaa suomalaisia

– Residentti eli maassa pysyvästi asuva henkilö on samalla residente fiscal eli yleisesti verovelvollinen maassa, totesi Prius Abogados -asianajotoimiston pääekonimi Juan Carlos Cuadrado Aznar helmikuun lopussa pitämässään veroseminaarissa Sofia-opistolla.
– Tämä tarkoittaa, että hän on verovelvollinen maahan kaikista maailmanlaajuisista tuloistaan ja kaikesta omaisuudestaan, muistutti Cuadrado Aznar Carla Rajalan suomennoksen avulla.
Veroseminaarista voi lukea lisää kysymysten ja vastausten muodossa huhtikuun Olé-lehdestä.