Fuengirola karting-hanketta vastaan

Fuengirola karting-hanketta vastaan

Fuengirolan kaupunginvaltuusto on alusta lähtien vastustanut Mijasin puolelle nousevaa karting-hanketta.
Fuengirolan pormestari Ana Mula on toiminut jo pitkään aktiivisesti sen eteen, että karting-hanke saataisiin pysäytettyä.

Fuengirolan pormestari Ana Mula on yhtä aikaa vihainen, toiveikas ja hämmästynyt. Vihainen siksi, että karting-hanke haittaa Los Pacosin asukkaita. Toiveikas siksi, että kaupungintalon tekemien lukuisten valitusten kuvittelisi pian kantavan hedelmää. Ja hämmästynyt sen vuoksi, että hänen mielestään kartingille olisi löytynyt paljon muitakin – ja paljon sopivampia – paikkoja kuin Fuengirolan ja Mijasin raja 65 metrin päässä lähimmästä asutuksesta.
– Mijasin pinta-ala on lähes 200 km2, Mula puuskahtaa.
– Olen ihan varmasti kaikenlaisen harrastustoiminnan puolella, mutta oliko tämä tosiaan ihan pakko tuoda näin lähelle asuinalueita? Henkilökohtainen mielipiteeni on, että sekä tontti että sen sijainti ovat epäsopivia koko tarkoitukseen.

Strand Properties

Asia esillä täysistunnossa

Pormestari Ana Mula kertoi tammikuun lopulla pidetyssä kaupunginvaltuuston täysistunnossa kaupungin virallisen kannan olevan, että vaikka karting on nousemassa Mijasin puolelle, toteutuessaan se tulee aiheuttamaan haittaa Fuengirolan puolella sijaitsevan Los Pacosin asukkaille. Mijasin puolella ei kartingin läheisyydessä ole asutusta. Sitä vastoin Fuengirolan lähimmät asumukset ovat vain 65 metrin etäisyydellä aiotusta radan paikasta.
Kaupunginvaltuusto on tehnyt kaksi vuotta työtä estääkseen hankkeen. Konkreettisesti karting-projekti on pitänyt Ana Mulan kiireisenä tammikuusta 2020 lähtien. Tuolloin kaupungintalo sai ensi kerran tietää projektin olemassaolosta.
– Ilmoitimme heti Andalusian aluehallitukselle olevamme hanketta vastaan. Annoimme vastustuksellemme painavat syyt.
Tästä huolimatta joulukuussa 2020 Junta de Andalucían ympäristölautakunta auktorisoi projektin. Kaupunginhallitus teki välittömästi valituksen päätöksestä.
– Helmi-huhtikuussa 2021 karting-hankkeen omistaja José Yherla anoi kaupungiltamme vesi- ja viemäröintiliitäntöjä tontilleen. Emme myöntäneet hänelle lupia, kertoo Ana Mula. Tämän lisäksi pyysimme Mijasin kaupungintalolta kopioita heidän myöntämistään urakkaluvista. Viime joulukuussa vaadimme Mijasilta oikeusteitse töiden keskeyttämistä ja annetun urakkaluvan perumista.

Alueen asukkaat vastustavat karting-rataa avoimesti.

Mijas vaikenee

Tähän mennessä Mijasin kaupungintalo ei ole vastannut Fuengirolan tiedusteluihin tai vaatimuksiin.
– Ihmettelen sitä, että jos he todella uskovat asiaansa, miten he eivät vaivaudu edes vastaamaan meille, Mula kummastelee.
Marraskuussa kaupunginhallitus kyllästyi odottamiseen ja vei Mijasin kaupungintalon myöntämän luvan kartingin rakentamiselle hallinto-oikeuteen. Siinä pyydetään muun muassa selvitystä siitä, tunkeutuvatko hanke ja sen vaatimat työt Fuengirolan kunnan alueelle.

Omistaja myöntää: taustalla laiton projekti

Karting-projektia yritettiin Mijasiin jo vuosia sitten saman yrittäjän toimesta. Tuolloinen sijainti raviradan vieressä aiheutti polemiikkia, koska moni mielsi sen häiritsevän talleissa olevia hevosia ja kummasteli, miten se oli saanut toimintaluvan.
– Raviradan vieressä sijainnut karting lopetti toimintansa, koska sen asiakirjat eivät olleet kunnossa, Yherla kommentoi SE-lehdelle.
– Emme saaneet Mijasin kaupungintalolta tarvitsemiamme lupia toimintaan.
Täysistunnossa annettua lausuntoa Yherla ei halua kommentoida.
– Vahvistan vain, että työt jatkuvat ja projektin hylkääminen ei ole aikomuksemme. Tiedostan kyllä, että on olemassa asukkaita, jotka ovat hanketta vastaan, mutta myös sellaisia, jotka ovat sen puolella.
Alunperäinen tarkoitus oli avata karting ennen joulua. Yherla kuitenkin sanoo avaamisen viivästyvän.
– Tällä hetkellä ei ole avaamispäivämäärää. Sateet hidastuttivat töitä ja tontin maa on todella huonossa kunnossa, hän sanoo.
Yherla omistaa kartingradan myös Miramar-ostoskeskuksen katolla.0

Your Cart