Fuengirolan feriat starttaavat pian – lue ohjelma suomeksi

Fuengirolan feriat starttaavat pian – lue ohjelma suomeksi

Fuengirolan ferioita juhlitaan 6.–12. lokakuuta. Kaupunkijuhla vietetään Virgen del Rosarion kunniaksi.

Feria_001
Iltapäivästä alkuiltaan feria-alueen valtaavat hevoset kärryineen.

Fuengirolan ferioita, Feria del Rosariota, vietetään tänä vuonna 6.–12. lokakuuta. Kaupungin feria-alue Los Bolichesissa täyttyy viikon ajan andalusianhevosista, flamenco-puvuista, huvipuistolaitteista sekä naurusta ja laulusta.

Virgen del Rosario Coronada –pyhimyksen kunniaksi vuosittain vietettävien kaupunkijuhlien avajaismenot pidetään tiistaina 6. lokakuuta Palacio de la Paz -konserttisalissa, samassa paikassa missä kuullaan monia konsertteja viikon aikana. Palacio de la Paz, suomalaisittain Rauhanpalatsi, sijaitsee feria-alueen päädyssä.

Ohjelma:

SUNNUNTAI 4. lokakuuta

Ennen varsinaisia ferioita Plaza de Toros -härkätaisteluareenalla järjestetään hevosnäytöksiä:

Kello 12 Exhibición de Doma Vaquera y Alta Escuela “Ciudad de Fuengirola” -hevosenkäsittelynäytös. Liput 4 euroa.

Kello 17 Exhibición de Enganches “Ciudad de Fuengirola” -hevosvaljakkonäytös. Liput 4 euroa.

Toisen näytöksen päätyttyä hevoset kulkevat kaupungin läpi.

TIISTAI 6. lokakuuta

Kello 21.30 Avajaisseremonia Palacio de la Paz -konserttitalossa. Vapaa pääsy.

Avajaisseremonian jälkeen feria-alue avataan virallisesti ja sen valot sytytetään. Heti tämän jälkeen Palacio de la Pazissa alkaa kaupunginorkesterin konsertti.

KESKIVIIKKO 7. lokakuuta

Kello 10 Messu ja pyhimyskulkue. Lähtö- ja paluupaikka Fuengirolan keskustan Plaza de la Constitución -aukio (reitti on Avenida Condes San Isidro, Calle Marconi, Calle Palangreros, Calle Larga, Calle España, Plaza de la Constitución). Pyhimyskulkue saapuu päätepisteeseen noin kello 14.30.

Kello 21 Ilotulitus, jota voi ihailla feria-alueelta.

Kello 22 Cádizin karnevaalien gaalakonsertti Palacio de la Paz -konserttitalossa. Liput 5/10 euroa.

HUOM! Fuengirolassa on pyhä kaupungin suojeluspyhimyksen kunniaksi, joten virastot ja useat liikkeet pitävät ovet suljettuina.

TORSTAI 8. lokakuuta

Kello 18 Esityksiä ja aktiviteettejä lapsille Palacio de la Paz -konserttisalissa. Mukana muun muassa Los Lunnis. Vapaa pääsy.

HUOM! Lasten päivä: Pääsymaksu kaikkiin feria-alueen huvipuistolaitteisiin -50%.

PERJANTAI 9. lokakuuta

Kello 22 Noche Joven -konsertti nuorisolle Palacio de la Paz -konserttisalissa. Esiintyjinä Gea, El Secreto de Thomas Onfield ja Maldita Nerea. Liput 10/15 euroa.

LAUANTAI 10. lokakuuta

Kello 14 “Santón Pitar” -yhtyeen verdiales-perinnemusiikkikonsertti feria-alueen Calle Central -keskuskadulla.

Kello 17 Hevoskilpailut Plaza de la Hispanidad -aukiolla.

Kello 18.30 Andalucía sueña -hevosnäytös Plaza de Toros -härkätaisteluareenalla. Näytöksessä yhdistyvät andalusianhevosen käsittely ja flamenco. Liput 50/35 euroa. Eläkeläiset ja alle 12-vuotiaat lapset 15 euroa.

Kello 22 Flamenco-festivaali Palacio de la Paz -konserttisalissa. Pääesiintyjä José Mercé. Liput 5/10 euroa.

SUNNUNTAI 11. lokakuuta

Kello 22 Pop- ja copla-musiikkia yhdistelevän laulajan Pasion Vegan konsertti Palacio de la Paz -konserttisalissa. Liput 10/15 euroa.

MAANANTAI 12. lokakuuta

Kello 12.30 Kansanmusiikkikonsertti Auditorio Cristóbal Blanca del Moral -salissa (Parque de España -puistossa).

Huom! Kansallinen pyhä, Día de la Hispanidad. Virastot ja useat liikkeet pitävät ovet suljettuina.

Feria-alue tutuksi

Alueella on yli 30 casetaa eli juhlataloa, jotka ovat eri yhdistysten tai organisaatioiden ylläpitämiä. Juhlataloissa on erilaisia musiikki- ja tanssiesityksiä tai DJ-musiikkia, riippuen casetan pitäjästä. Lounasaikaan casetoissa tarjoillaan yleensä päivän menu tai ruoka-annoksia, ja iltaisinkin osassa casetoja pidetään keittiö auki.

Fuengirolan päivä-ferioilla, noin kello 13 alkaen, hevoset ja hevosvaljakot valtaavat feria-alueen. Päiväsaikaan myös pukukirjo on tavallisesti runsas, ja paikalla voi ihastella perinteisiin feria- ja ratsuasuihin sonnustautuneita juhlijoita. Hevoset saavat olla feria-alueella kello 20 saakka.

Sitten alkaakin niin sanottu ilta-feria. Alkuillasta aamuyöhön feria-meno on railakkaampaa, ja monet casetat soittavat tanssimusiikkia laidasta laitaan aina kaupungin asettamaan sulkemisaikaan asti, joka on päivästä riippuen kello 4.30 tai 5.30 aamuyöllä.

Feria-alueesta on iso osa pyhitetty huvipuistolaitteille. Niihin voi ostaa laitekohtaisia lippuja aina kunkin laitteen vierestä.

Feria_003
Maailmanpyörä sopii koko perheelle.

Virallisen feria-ohjelmavihkosen voi hakea kaupungin turistitoimistosta tai sähköisesti Fuengirolan kaupungin nettisivuilta. Voit ladata sen suoraan espanjaksi ja englanniksi myös tästä (PDF).

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli
KUVAT: Ayuntamiento de Fuengirola, Alma Ulvelin

Strand Properties


0

Your Cart