Fuengirolan rantojen takaa löytyy eläväinen kaupunki

Fuengirolan rantojen takaa löytyy eläväinen kaupunki

Suomalaisten rakastama Fuengirola on paljon muutakin kuin seitsemän kilometriä rantaviivaa.

Pieni ja rauhallinen kalastajakylä koki puoli vuosisataa sitten saman kuin moni muukin Aurinkorannikon kylä noina vuosina. Pienten talojen ja rauhallisten rantojen viereen alkoi nousta hotelleja ja ravintoloita ja kaduilla alkoi sorista muukin kuin Andalusian murre. Fuengirola, sellaisena kuin se nykyään tunnetaan ympäri Eurooppaa, syntyi.

Nykyään kaupungissa asuu lähes 80 000 asukasta – kesäkuukausien aikana asukasmäärä kolminkertaistuu. Asukkaista noin 30 000 on ulkomaalaisia.

Fuengirola on monelle suomalaiselle se kaikkein tutuin paikka Espanjassa. Seitsemän kilometriä pitkä Paseo Marítimo, chringuito-ravintoloiden ja rantatuolien ketjut sekä satama-alue ovat jo tulleet tutuiksi. Moni myös tietää arabien 900-luvulla rakentaman Castillo de Sohail -linnan rannan länsipäässä kuin myös kaupungin keskustan tuntumassa sijaitsevan interaktiivisen Bioparc-eläintarhan.

Lukuisten espanjalaisten kuin ulkomaalaistenkin rakastamasta rantakaupungista löytyy kuitenkin myös paljon muuta.


Keskustan postitalon (Correos) seinässä komeilevat leijonan pään muotoiset postilaatikot.

Tutustu historiaan

Kaupungin historiaan pääsee parhaiten käsiksi tutustumalla Museo de Historia de la Ciudad -museoon. Siellä esitellään kaupungin pitkä historia, joka juontaa aina foinikialaisten aikaan 500-luvulle ennen ajanlaskun alkua. Museossa voi myös tutusta kaupungin alueelta löytyneihin arabien ja roomalaisten asutusten jäänteisiin, joista tärkein on Venus de Fuengirola -patsas. Ilmainen museo, joka sijaitsee Plaza de España -aukiolla, on avoinna kello 11–13 maanantaista lauantaihin.

Vaikka suurin osa kaupungin arkkitehtuurista ei edusta perinteistä andalusialaistyyliä, löytyy Fuengirolastakin oma suloinen perinnekorttelinsa. Pueblo López sijaitsee vain muutamien satojen metrien päässä kaupungin keskustan juna- ja linja-auto-asemilta. Kun astelee Calle Valencia -katua pitkin katsellen valkokalkittuja taloja kukkien somistamine ikkunalautoineen ja rautaportteineen, tuntee olevansa jossain aivan muualla kuin Fuengirolan keskustassa.


Pueblo López -kortteli on keskustan kauneimpia kolkkia.

Kokemuksen voi kruunata puikahtamalla talojen välistä kapealle kujalle, joka vie pienelle idylliselle aukiolle. Suihkulähteen ja puiden somistamalla aukiolla on Pueblo López -ruokaravintola, jonka ihanasta tunnelmasta kannattaa mennä nautiskelemaan illan hämärryttyä. Ravintola sijaitsee osoitteessa Calle Mijas 9.

Herkkukeitaita ja tunnelmallisia tapas-hetkiä

Kaupungin keskipisteeksi voi sanoa Plaza de la Constitución -aukiota, jolla seisoo myös Parroquia Nuestra Señora del Rosario -kirkko. Aukiota ympäröivät pienet liikkeet ja ravintolat luovat mukavan tunnelman.


Fuengirolan keskusaukiolla seisoo Parroquia Nuestra Señora del Rosario -kirkko.

Samalta aukiolta erkanee Calle España -katu, jota pitkin kulkiessa voi poiketa pieniin putiikkeihin, kuten erityylisiä asusteita ja naistenvaatteita myyvään Loca de Amor -liikkeeseen, Flamenco-asuihin erikoistuneeseen La Ruedaan tai arabihenkisiä käsintehtyjä sisustustarvikkeita myyvään Sherezade Alandaluz Zoco -kauppaan.

Aivan Calle España -kadun vieressä sijaitsee myös Plaza de los Chinorros -aukio, jonka laidoille levittäytyneet ravintolat tarjoilevat herkullisia tapaksia. Aukio täyttyy erityisesti iltaisin paikallisista, iloisesta puheensorinasta ja rennosta tunnelmasta. Se tekee siitä täydellisen paikan nauttia lasillisen jos toisenkin samalla, kun maistelee perinteisiä tapaksia.

Jos iltaa haluaa jatkaa vielä drinkkejä siemaillen, voi suunnata yhteen kaupungin parhaimmista cocktail-baareista, joka sijaitsee Calle las Rampas -kadun varrella. Speakeasy Jazz Club & Cocktails -baarin romanttinen jazz-tunnelma on juuri sopiva seurusteluun. Musiikin voimakkuus pysyy maltillisella tasolla eikä näin ollen estä asiakkaiden seurustelua samalla kun he nauttivat laadukkaista drinkeistä.

Niille, jotka etsivät lounas- tai kahvipaikkaa, voi suositella Pan y Chocolate -kahvilaa, joka sijaitsee pienellä sivukujalla juna-aseman lähettyvillä. Kahvilassa, jonka tunnelma syntyy ranskalaisesta musiikista ja hauskasta sisustuksesta, voi syödä herkullisia leivonnaisia tai lounasruokia. Kahvila löytyy osoitteesta Calle San Pancracio 6.

Majoitusvaihtoehtoja ei tästä turistien pitämästä kaupungista puutu, mutta yksi mielenkiintoisemmista vaihtoehdoista on uusi tulokas, entisestä Fuengirolan kaupungintalosta remontoitu Hotel Casa Consistorial -hotelli. Kuten voi olettaa entisestä kaupungintalosta, se sijaitsee keskustan paraatipaikalla, Plaza de los Reyes Católicos -aukiolla.


Fuengirolan vanha kaupungintalo on kunnostettu hotelliksi.

Fuengirolasta voi nauttia monella tapaa. Rantaravintoloissa voi herkutella Välimeren aaltojen lyödessä rantaan, kun pienillä kaduilla ja aukiolla pääsee taas syvemmin sisään espanjalaiseen tunnelmaan. Fuengirolalla on paljon annettavaa – eihän kaupungissa muuten asuisi ja vierailisi vuosittain satoja tuhansia ihmisiä.

Ajantasaisin tieto Espanjassa asumisesta ja elämisestä löytyy uusimmasta Olé-lehdestä.

Tilaa Olé-lehti     Anna palautetta

Strand Properties


0

Your Cart