Haaveissa espanjalaiset kesähäät?

Haaveissa espanjalaiset kesähäät?

Tahdon, Sí quiero. Nämä sanat ovat maagiset ja täynnä merkitystä täynnä, sanottiin ne millä kielellä tahansa.

Naimisiin Espanjassa

Itse avioliitto ja sen edustamat oikeudet ja eivät juuri eroa Suomen ja Espanjan välillä. Espanjassa hääprosessi kosimisesta aina ”voit suudella morsianta” -sanoihin ja viimeisten vieraiden lähtöön juhlapaikalta asti eroaa kuitenkin melkoisesti Suomesta. Espanjassa häät saattavat edelleen olla hetki muuttaa pois vanhempien luota ja aloittaa elämä saman katon alla.

Jos olet avioitumassa Espanjassa espanjalaisin menoin, ehkäpä espanjalaisen puolison kanssa, edeltää häitä paperisota. Lain velvoittamat muodollisuudet on hyvä hoitaa pois alta ennen juhlapaikan varaamista. Alkuun pääsee olemalla yhteyden Suomen maistraattiin, josta on pyydettävä sekä syntymätodistus, että todistus Suomen lain mukaisesta oikeudesta mennä naimisiin ulkomaalaisen viranomaisen edessä. Kun kaikki tarvittavat suomalaiset asiakirjat on esitetty ja tutkittu Espanjassa, antaa Registro Civil hyväksyntänsä liiton solmimisesta.

Lue espanjalais-suomalaisen avioliiton solmimisesta sekä myös avioliiton ja virallisen avoliiton, unión de hechon, eroista Olé-lehden kesä- ja heinäkuun tuplanumerosta. Lue myös, millä ehdoin evankelis-luterilaisen seurakunnan suomalaispappi vihkii pareja Espanjassa.

TEKSTI: Asta Siiskonen ja Anna Venejärvi
KUVA: Anna Venejärvi

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart