Huh hellettä!

Huh hellettä!

Kesän korkeat lämpötilat etenkin Espanjan eteläosassa saattavat yllättää etenkin ensikertalaisen. Erityisen korkealle lämpömittari kiipeää etenkin elokuussa.
Espanjalaisilla on monta käytännön niksiä helteen varalle.

Hellevaroitukset ovat Espanjassa arkipäivää heinä-syyskuun välisenä aikana. Vaikka koko ajan ei paahdakaan ihan samaa tahtia, kukaan ei voi väittää, etteikö maassa tuolloin olisi kuuma. Luonnollisestikin lämpötilat nousevat sitä mukaa mitä etelämpään mennään. Erityisen korkealla ne ovat etelän sisämaassa.

Strand Properties

Elä paikallisen rytmin mukaan

Kuumuuden selättämiseen tai paremminkin sanottuna sietämiseen on olemassa lukuisia keinoja. Aivan ensimmäinen asia, joka kannattaa ottaa haltuun, on espanjalaisten oma elämänrytmi kesällä. Vaikka siesta on kaupallisissa merkeissä jo paljolti muinaisjäänteen asemassa etenkin turistialueilla ja kaupat ovat auki koko päivän, et keskipäivän Málagasta elokuussa bongaa montaakaan paikallista vaateostoksia tekemästä. Kuumimpaan aikaan, klo 13 ja 19 välillä, kadut hiljenevät kokonaan. Tee sinä samoin. Keskitä ulkona liikkumisesi aamupäivään ja illan tunteihin. Auringonpalvoja havaitsee saman tyhjentymisen tapahtuvan myös hiekkarannoilla ja uima-altailla.

Rehkiminen auringossa ei ole hyvä idea

Auringonpistoksen mahdollisuus moninkertaistuu tottakai silloin, kun oleskellaan auringossa. Varaa rannalle mukaan aurinkovarjo tai vuokraa sellainen. Vältä turhaa fyysistä aktiviteettia päivän kuumimpaan aikaan. Esimerkiksi padelin pelaamiseen tai patikoimiseen klo 12-20 välisenä aikana kesällä on omattava todella hyvä kunto. Jos elämysvaellukset kiinnostavat, lähde liikkeelle aamuvarhain.

TEKSTI: Katia Westerdahl
KUVA: Shutterstock

Lue elokuun 2022 Olé-lehdestä miten helteet selätetään ottaen esimerkkiä espanjalaisten omista tavoista.

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart