Hyppää Aurinkorannikon paikallisjunaan

Hyppää Aurinkorannikon paikallisjunaan

Tunne Málaga–Fuengirola-paikallisjunan reitti pysäkki pysäkiltä.

JUNA_Malaga
Rantaviivaa myötäilevällä Cercanías-paikallisjunalla pääsee kätevästi Aurinkorannikon pääkaupunkiin Málagaan.

Matka Aurinkorannikon Cercanías-paikallisjunan 17 aseman halki taittuu noin 45 minuutissa. Mitä näkemistä ja tekemistä kunkin aseman läheisyydestä löytyy?

Fuengirola

Rantajunarata päättyy Fuengirolaan, kaupunkiin joka on elänyt matkailusta jo 1960-luvulta asti – eikä ihme. Fuengirolan seitsemän kilometrin pituinen hiekkaranta, jota vierustaa kävelykatu ravintoloineen, yöelämä ja ostosmahdollisuudet ovat vertaansa vailla. Koko perhe viihtyy varmasti esimerkiksi keskustan kupeessa sijaitsevassa Bioparc-eläintarhassa. Fuengirolan historiallinen nähtävyys on puolestaan Sohail-linna, jonka upeissa puitteissa järjestetään kesäkuukausina myös lukuisia konsertteja.

Los Boliches

Fuengirolan kaupunginosa Los Boliches on todellinen Aurinkorannikon suomalaiskeskittymä. Tämän aseman liepeiltä löytyy lukuisia suomalaisravintoloita, -kauppoja, -kampaamoja ja muita liikkeitä.

JUNA_LosBoliches
Los Bolichesin ranta-paseo on monelle suomalaiselle tuttu.

Torreblanca

Fuengirolan kauniista maisemistaan tunnettu kaupunginosa Torreblanca seisoo vuoren rinteessä. Laskeutuessa rauhallisesta ja vehreästä villojen kaupunginosasta alas, löytyy rantaviivan tuntumasta palveluja, ravintoloita ja ranta-aktiviteetteja.

Carvajal

Carvajal on Fuengirolaan kuuluva kapealla vuorenrinteen ja rannan välisellä kaistaleella sijaitseva alue. Siellä voi nauttia hiekkarantojen chiringuito-ravintoloiden, esimerkiksi värikkään La Cubana -ravintolan antimista. Aktiviteetteja etsiville on tarjolla esimerkiksi sup-lautailua. Alueelta löytyy suppailu-koulu ja lautavuokraamo. Carvajalin juna-asemalta ylöspäin kivutessa, vuoren rinteellä seisoo Higuerónin urheilu- ja hotellikeskus.

JUNA_La Cubana_01
Rento La Cubana -rantaravintola löytyy Carvajalin rannasta.

Torremuelle

Benalmádenan kaupunkiin kuuluvan Torremuelle on rauhallinen asuinalue, josta löytyy muutama hotelli ja peruspalvelut. Torremuellen asemalla kannattaa hypätä pois, jos haluaa vierailla poukamien suojissa sijaitsevilla pienillä ja rauhallisilla rannoilla. Yksi alueen idyllisistä rannoista on suunnattu naturisteille.

Benalmádena-Arroyo de la Miel

Vaikka Benalmádenasta on muodostunut rantalomailijoiden suosikkikohde, on juna-aseman ympäristön Arroyo de la Mielissä edelleen idyllisen andalusialaiskylän tunnelmaa. Sen pikkukaduilla on lukuisia suloisia ravintoloita terasseineen. Alempana rannalla silmiä hivelevät muun muassa Bil-Bil-linnan ympäristö. Benalmádenassa viihtyvät myös lapset. Koko perheen kanssa voi suunnata esimerkiksi aivan Arroyo de la Mielin juna-aseman vierustalla seisovaan Tivoli World -huvipuistoon, Selwo Marina -delfinaarioon tai satamassa sijaitsevaan Sea Life -puistoon.

JUNA_ParquePaloma02
Lasten suosikkipuisto Parque de la Paloma sijaitsee Arroyo de la Mielin asemalta rantaan mennessä.

El Pinillo

El Pinillon juna-asema sijaitsee asutusalueen keskellä, muutamien satojen metrien kävelymatkan päässä rannasta. Laskeutuessa rannikolle päätyy lähelle Puerto Marinan huvivenesatama-aluetta, jonka kauniissa miljöössä sijaitsevat ravintolat tarjoavat monipuolisia ruokaelämyksiä. Puerto Marinassa on myös ostosmahdollisuuksia ja varsinkin kesäisin vilkasta yöelämää.

JUNA_PuertoMarina
Puerto Marinan huvivenesatama on valokuvauksellinen.

Montemar Alto

Suuren puiston varjoja, suotuveneilyä tekolammessa tai lasten leikkipaikkaa kaipaavien kannattaa stopata Torremolinosin Montemar Alto -asemalla. Laaja 74 000 neliömetrin Parque de la Batería -puiston turkoosina kimmeltävät altaat ja vehreät maisemat luovat kauniit puitteet koko perheen ajanvietolle. Alempana rannalla siintää myös vartiotorni, jonka edustalla seisovat tykit esittelevät alueen historiaa rannikon puolustuspaikkana.

JUNA_Patteripuisto
Parque de la Batería -puistosta on hyvät näkymät Välimerelle.

Torremolinos

Yksi Aurinkorannikon vanhimmista rantalomakohteista ja erityisesti vapaamielisestä ilmapiiristä menneinä vuosikymmeninä tunnetuksi tullut Torremolinos on hyvin monipuolinen kohde. Ihan juna-aseman vieressä voi nauttia vilkkaan kävelykeskustan palveluista, kuten Calle San Miguel -kadun ostosmahdollisuuksista ja tunnelmallisista rantaa kohti laskeutuvista ravintolakaduista. Lapsille ja lapsenmielisille Torremolinosissa on tarjolla vesileikkejä Aqualand-puistossa ja mahdollisuus tutustua krokotiileihin Crocodile Park -puistossa.

JUNA_Torremolinos
Torremolinosin keskusta on muutettu autottomaksi.

La Colina

La Colinan asema Torremolinosissa on pääosin asuintalojen ympäröimä. Asemalta on kävelymatka hiekkarannoille.

Los Alamos

Torremolinosissa riittää kauniita hiekkarantoja koko kaupungin rantaviivan pituudelta. Yksi suosituimmista on 1,5 kilometrin pituinen Los Alamos. Siellä voi rentoutua vieri viereen rakennettujen modernien rantaravintoloiden lepotuoleissa virvokkeita nauttien. Ranta on kuuluisa myös vesiurheilulajien harrastajien, esimerkiksi purjelautailijoiden parissa.

Plaza Mayor

Plaza Mayorin asema seisoo Málagan lentokentän lähistöllä sijaitsevan ostoskeskuksen edustalla – ja on myös nimetty sen mukaan. Plaza Mayor on tavanomaisesta ostoskeskuksista poikkeava ulkoilmakeskus. Värikkäistä taloista koostuvasta keskuksesta löytyy kymmenien espanjalaisia ja kansainvälisiä merkki- ja ketjuliikkeitä, sekä ravintolakorttelit, pelikeskus ja elokuvateatteri. Plaza Mayorin juna-asemalta on myös lyhyt matka radan toisella puolelle seisovaan Ikea-tavarataloon.

Aeropuerto

Lentokentän pysäkki on yksi vilkkaimmista asemista, jolta nousee kyytiin hurjat määrät sekä rannikkokohteisiin että Málagaan suuntaavia turisteja. Matka lentokentältä Fuengirolan päätepysäkille kestää 34 minuuttia, kun Málagan keskustaan juna vie reilussa 10 minuutissa.

Guadalhorce

Yksi Málagan tunnetuimmista teollisuusalueella sijaitsevan Guadalhorcen asemalla näkee harvoin turisteja. Guadalhorcesta tosin löytyy suuret määrät tukkuliikkeitä, jotka myyvät tuotteitaan myös yksityisasiakkaille. Lisäksi alueelta löytyy elektroniikka- ja autoliikkeitä.

Victoria Kent

Tämä Málagan kaupungin länsipuolella sijaitseva asema on nimetty kuuluisan málagalaisen naisasianajajan mukaan. Victoria Kent oli 1900-luvun alkupuoliskolla ensimmäinen espanjalainen naisasianajaja. Asemalla kannattaa hypätä pois jos on matkalla Málagan elokuisille ferioilla. Feria-alueelle on kävelymatka asemalta. Myös Museo automovilístico -automuseo ja Colección de Museo Ruso -venäläinen museo sijaitsevat reilun kilometrin kävelymatkan päässä.

Málaga María Zambrano

Tämä asema on tärkeä muualle Espanjaa matkustaville. Paikallisjuna-aseman kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee myös kaukojuna-asema, josta junat vievät esimerkiksi Madridiin, Sevillaan tai Córdobaan. Vierustalla on myös Málagan pääbussiasema. Shoppailemaan haluavalle aseman lähistöllä on paljon annettavaa. Itse asemarakennuksessa sijaitsee suuri ostoskeskus, jonka lisäksi noin 200 metrin päässä seisoo suuri Centro Larios -ostoskeskus kymmenine kauppoineen ja ravintoloineen. Asema on nimetty málagalaisen runoilija ja filosofi María Zambranon mukaan.

JUNA_larios-centro-comercial-10
María Zambrano -aseman läheisyydessä on kaksikin isoa ostoskeskusta.

Málaga Centro – Alameda

Paikallisjunan pääteasemalta ulos astuessa seisoo aivan Aurinkorannikon pääkaupungin Málagan keskustassa. Monipuoliseen Málagaan ei ihan muutamassa tunnissa tutustu, vaan sen vanhankaupungin romanttisten katujen, kauniin sataman sekä historiaa huokuvien Alzazaba-linnan ja Gibralfaro-linnoituksen tutkimiseen saa vierähtämään päiviä. Eikä kannata unohtaa Calle Larios -pääkadun shoppailumahdollisuuksia, katedraalia tai laajaa museotarjontaa, jonka helmiä ovat Málagasta kotoisin olevan Picasson museo, CAC-nykytaidemuseo, Pompidou-keskus ja Carmen Thyssenin museo.

Aikataulut ja lipun osto

Cercanías-paikallisjunat kulkevat varhaisesta aamusta iltamyöhään 20 minuutin välein (vuoroväli pidempi päivän ensimmäisissä ja viimeisissä vuoroissa). Ensimmäinen juna starttaa Fuengirolan pääteasemalta kello 6.10 ja viimeinen kello 00.20. Málagan suunnasta viimeinen juna lähtee rannikkokaupunkeja kohti kello 23.30. Aikataulut löytyvät kokonaisuudessaan asemilta tai verkko-osoitteesta renfe.com/viajeros/cercanias/malaga/.

Lipunostosta voi lukea artikkelista “Pikaopas Espanjan automaatteihin”.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli

Kiinnostaako Espanja? Ajantasaisin tieto Espanjassa asumisesta ja elämisestä löytyy uusimmasta Olé-lehdestä.

Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart