Iloista kesätekemistä Aurinkorannikolla

Iloista kesätekemistä Aurinkorannikolla

Kokosimme vinkkejä koko perheelle sopivista kesäkohteista. Koettavaa löytyy aina rauhallisista puistoista villeihin seikkailuaktiviteetteihin.
Perhospuistossa on yli 1 500 perhosta.

BENALMÁDENA

Strand Properties

Ihastu perhosiin!

Perhospuisto Mariposario de Benalmádena tarjoaa eksoottisen kokemuksen värikkäiden perhosten seurassa. Sisäpuutarhan koristeellisessa rakennuksessa toimii myös thaimaalainen temppeli. Puutarhassa on hyvin lämmin ja kostea ilma, ja suurten perhosten lennellessä yli voi tuntea olevansa tropiikissa. Yli
1 500 eri puolilta maailmaa tuotua perhosta viihtyy kukkien, kasvien ja vesialtaiden täyttämässä vehreässä ympäristössä.
Vierailulla havainnollistetaan perhosen kehitystä, ja lapset saavat kierrokselle mukaan kuvia perhosista, joita voivat yrittää etsiä. Perhosia saa kuvata, mutta niiden päälle tallaamista täytyy varoa, eikä perhosiin saa koskea. Puutarhasta löytyy perhosten lisäksi myös jonkin verran muita eläimiä, kuten värikkäitä harlekiinipeippoja, kultakaloja, kilpikonnia ja jopa australialainen vallabi!
Aikuisen lippu 10 €, lapset 2–12 vuotta 8,50 €

Rento päivä puistossa

Aurinkorannikolta löytyy paljon puistoja, joissa on mukava viettää aikaa ulkoilmasta nauttien. Parque de la Paloma -kyyhkyspuisto, on erityisen hieno puistoalue, jossa riittää nähtävää. Puistossa voi piipahtaa piknikillä tai kierrellä rauhassa useamman tunnin.
Järven ympäri kiertävälle reitille on laitettu lenkkeilijöille kuntoilulaitteita, ja lapsille löytyy alueelta leikkipuistoja. Puiston alueelta löytyy myös pari kahvilaa, joissa voi istahtaa kiertelyn lomassa.
Keskellä puistoa on järvi, jossa ui kaloja, kilpikonnia, ankkoja ja joutsenia. Puistosta löytyy monipuolista kasvillisuutta, lintuja ja vapaana liikkuvia pieniä eläimiä, kuten pupuja ja kanoja. Komeat vuoristovuohet ihastuttavat aitauksessaan. Aivan erityistä puistossa on sinne tehty kaktuspuisto, joka on yksi Euroopan suurimpia kaktus- ja mehikasvikokoelmia.
Puisto sijaitsee Benalmádenan Arroyo de la Mielissä. Vapaa pääsy.

Delfiininäytöksiä ja pingviinejä

Vesieläinpuisto Selwo Marina löytyy aivan Parque de la Paloman vierestä. Paikasta löytyy Andalusian ainoa delfinaario, eikä toki pingviinejäkään muualta löydy. Delfiinit esittelevät taitojaan yleisönäytöksissä, ja niihin pääsee tutustumaan myös lähemmin pienissä ryhmissä kouluttajan johdolla. Myös merileijonien kanssa voi päästä uimaan. Paikat kannattaa varmistaa tekemällä varaukset etukäteen. Pingviineillä on eläinpuistossa oma jääsaari, jossa niiden ruokailua ja touhuja voi seurata.
Puiston toiminta on opetuksellista, ja sen tarkoitus on edistää ymmärrystä eläinten oloista ja niiden elinympäristöön kohdistuvista haasteista. Vesieläinpuistossa pääsee tutustumaan eläimiin lähemmin ja oppimaan niiden viestinnästä pitämällä samalla hauskaa eläinten parissa.
Kierrosliput ennakkoon alkaen 15,90–24,90 €.

Parhaat näköalat

Suositun Teleférico-köysiradan hissin noustessa Calamorro-vuorta ylöspäin aukeaa ihailtavaksi upeat panoraamamaisemat merelle. Vaijerihissi nousee 769 metrin korkeuteen, ja nousu kestää 15 minuuttia. Köysirata alkaa Arroyo de la Mielin kaupunginosasta.
Perillä ylhäällä voi pari kertaa päivässä päästä näkemään petolintunäytöksen, jossa on mukana haukkoja, kotkia ja pöllöjä. Saapumispaikalta pääsee myös jatkamaan kävellen vaellusreiteille. Vuorella voit nauttia kahvilan tai ravintolan antimista komeissa maisemissa.
Aikuisten menopaluu alk. 12,90 €. Lapset 3–10 vuotta alk. 9,90 €.


FUENGIROLA

Trooppisia eläimiä

Kissamaki on yksi Bioparcin veikeistä asukkaista.

Eläintarha Bioparc sijaitsee aivan Fuengirolan keskustassa, joten sinne on helppo saapua. Bioparc on nykyaikainen, ekologinen eläintarha, jossa eläinten hyvinvointiin on panostettu. Eläinpuisto on suunniteltu niin, että eläinten elinympäristö siellä olisi mahdollisimman luonnonmukainen. Eläimille rakennettu ympäristö on myös kävijälle kaunista katseltavaa.
Alue on jaoteltu maanosien ja niiden lajien mukaan jäljitellen mahdollisimman pitkälle luonnollisia ekosysteemejä. Eläintarhan asukkaisiin kuuluu muun muassa tiikereitä, gorilloja, jättikilpikonnia, flamingoja ja krokotiileja.
Aikuisen lippu 24,90 €, alennettu hinta (lapset 3–9 vuotta) 18 €.

Vauhti kiihtyy!

Ostoskeskus Miramarin katolla sijaitsee koko perheelle tarkoitettu karting-rata, Karting Experience Miramar. Aikuisille ja lapsille löytyy omat tason mukaiset autot ja radat. Paikka sopii sekä harrastajille että lajiin vasta tutustuville. Yli 2-vuotiaat lapset pääsevät ajamaan yhteisautossa aikuisen kanssa. Viidestä ikävuodesta alkaen pääsee ajamaan itse. Nopein, 60 km tunnissa kulkeva karting-auto sopii 14 vuotta täyttäneille ja aikuisille. Kattoterassilta löytyy kahvila, ja ajelun jälkeen voi vaikka mennä kauppakeskukseen ostoksille.
Liput iän ja autotyypin mukaan 12–22 €.


MARBELLA

Aktiviteetteja seikkailijoille

Aventura Amazonia tarjoaa hauskoja haasteita innokkaille huimapäille, Andalusian suurimmassa seikkailupuistossa. Pääsylipulla saa seikkailla kolme tuntia puihin rakennetuissa köysiradoissa. Hintaan kuuluu harjoitusrata, jossa voi opetella tarvittavat tekniikat ennen varsinaisille kierroksille lähtemistä. Puistossa on kuusi rataa, joita voi kiertää niin monta kertaa uudestaan kuin ehtii. Reittejä, pelejä ja aktiviteetteja löytyy eri ikäisille ja eri haastetasoille suunnattuina. Kiipeilyn turvallisuuteen on panostettu ammattimaisesti, mutta jännitystä ei silti radoilta puutu. Seikkailupuisto sijaitsee Marbellan Elviriassa, 500 metriä merenrannalta.
Aikuiset alk. 22 €, lapset alk. 16 €, juniorit alkaen 20 €.


TORREMOLINOS

Inkojen puistossa

Molino de Inca -puutarha on raikas keidas vesielementteineen.

Jardín botánico Molino de Inca tarjoaa ihanan hengähdyshetken aivan erityisessä ympäristössä. Kasvitieteellisestä puistosta löytyy puita, kukkia ja kasveja yhteensä lähes tuhat eri lajiketta. Suihkulähteet ja vettä virtaavat kanaalit tekevät puistosta raikkaan keitaan, jossa on miellyttävä kulkea. Alueella sijaitsee jauhomyllymuseo.
Kaunis puisto vie erilaisiin tunnelmiin. Japanilainen puutarha yllättää ja viehättää seesteisellä tunnelmallaan. Lasten kiinnostuksen puistossa herättävät helpoimmin linnut ja eläimet, joita sieltä löytyy. Pöllöt katselevat vähän hurjilla ilmeillään ja papukaijalla tuntuu olevan paljon kerrottavaa.
Liput 3 €

Viileää menoa vesipuistoissa

Aurinkorannikon kesään kuuluu tietenkin uiminen meressä ja uima-altaissa. Vesipuistot Aqualand Torremolinos ja Aqua Mijas tarjoavat monipuolista vesipuuhaa koko perheelle. Huimat vesiliukumäet kutkuttavat vatsanpohjasta ja saavat adrenaliinin virtaamaan. Kuumana päivänä voi nauttia erilaisissa altaissa uimisesta, ja perheen pienimmillekin löytyy omat alueensa polskimiseen ja vesileikkeihin.
Päivälippujen hinnat iän ja ajankohdan mukaan.
Perheliput Aqua Mijas, alkaen 80 €, ja Aqualand Torremolinos alkaen 104 €.


MÁLAGA

Riemastuttavaa taidetta

Javier Callejan tyyli on leikkisä.

Jos haluat nähdä jotain uutta ja raikasta, käy tutkimassa Javier Callejan näyttely, Mr. Günter, The Cat Show. Callejan työt ovat menestyneet ympäri maailmaa, ja nyt hänen tähän asti laajin näyttelynsä on esillä taiteilijan kotikaupungissa, Málagassa.
Näyttely on kuin astuminen sarjakuvamaailmaan, jonka suurisilmäisistä hahmoista löytyy monia tuttuja piirteitä. Taulujen lisäksi näyttelytiloista löytyy monen kokoisia figuureja, hauskoja oivalluksia ja mittasuhteilla leikittelyä. Näyttely puhuttelee ja huvittaa limittäin sekä lapsia että aikuisia. Lapsuuden maailma ja syvälliset kysymykset kietoutuvat kauniisti yhteen.
Näyttely auki 6.9. asti, Centro Fundación Unicaja, Málaga. Liput 3 €.

Teksti Maija Bäckman | kuvat Maija Bäckman, Olé arkisto, kohteet0

Your Cart