Karanteeneja valvotaan aktiivisesti

Karanteeneja valvotaan aktiivisesti

Poliisipäällikkö Antonio Hernández muistuttaa, että positiivisen koronanäytteen antaneen henkilön täytyy pysyä kotikaranteenissa viranomaisten määräämän ajan.
“Hyvää huomenta. Puhunko Herra L:n kanssa? Täällä Fuengirolan paikallispoliisi. Soitamme teille, koska olette antaneet positiivisen koronavirusnäytteen ja haluamme varmistua olinpaikastanne.”

Esimerkiksi tällaiselta saattaa kuulostaa seurantasoitto, joka viranomaisten puolesta tehdään positiivisen koronanäytteen antaneelle.

Strand Properties

Fuengirolan paikallispoliisin päällikkö Antonio Hernández kertoo, että koronatapausten nousu kaupungissa tammikuun puolivälissä aiheutti suurta huolta kaupunginvaltuustossa. Karanteenien ja muiden koronarajoitusten noudattamista seurataan tarkasti.

– Fuengirolan paikallispoliisi saa terveysviranomaisilta kahdesti viikossa listan kaupungissa asuvista henkilöistä, jotka ovat antaneet positiivisen koronanäytteen, Hernández kertoo.

Positiivisen koronanäytteen antaneet henkilöt määrätään kotikaranteeniin terveysviranomaisten johdosta. Minimikaranteeniaika on kymmenen päivää oireiden alusta laskettuna.

– Nämä henkilöt on määrätty terveysviranomaisten puolesta karanteeniin ja heidän karanteenissa pysymisensä on eduksi kaikkien terveydentilalle, Hernández toteaa.

Puhelin- ja kotiseurantaa

Karanteeniin määrättyyn henkilöön ollaan paikallispoliisin toimesta yhteydessä ensin puhelimitse. Tarkoituksena on kartoittaa, onko tämä ymmärtänyt karanteenimääräykset oikein ja noudattaako niitä.

– Jos emme tavoita henkilöä puhelimitse tai meillä on epäilys, että tämä ei puhelun saadessaan ole kotonaan, lähetämme poliisipartion paikalle toteamaan asian, Hernández kertoo vakavana.

– Olemme ikävä kyllä havainneet, että positiivisen näytteen antavia henkilöitä on tavattu kaduilta ja jopa viemässä lapsiaan kouluun, vaikka kaikkien samassa taloudessa asuvien on noudatettava karanteenisääntöjä. Muulla tavalla emme nykytiedon valossa voi estää viruksen leviämistä.

Asukastiheys vaatii määräysten tarkkaa noudattamista

Fuengirolan kaupungintalon seuranta on erityisen tehokasta syystä, joka on helppo ymmärtää: melkein 83 000 asukasta asuu kymmenen neliökilometrin alueella, joka tarkoittaa Aurinkorannikon suurinta asukastieheyttä.

– Fuengirolan pormestari Ana Mula on äärettömän huolissaan tartuntatilanteesta ja seuraa sitä jatkuvasti. Meillä on määräys tehdä pistekokeita liike- ja muihin tiloihin varmistaaksemme, että määräyksiä todella noudatetaan.

– Maskit, turvavälit ja karanteenimääräysten noudattaminen on a ja o, jotta tilanne saadaan hallintaan.

Tammikuun puolivälin tartuntapiikin jälkeen koronaesiintymä Fuengirolassa on lähtenyt laskuun. Kaupungin rajat ovat kuitenkin edelleen suljettuina muulta kuin välttämättömältä liikkumiselta, kunnes ilmaantuvuusluku, joka kertoo tapaukset 100 000 asukasta kohti viimeisten 14 päivän aikana, laskee alle 500:n. Tällä hetkellä se on 583.

Antonio Hernández aloitti Fuengirolan paikallispoliisin päällikkönä tammikuussa, jolloin 24 vuotta virassa ollut Joaquín Rueda siirtyi viettämään ansaittuja eläkepäiviä.

Teksti: Katia Westerdahl
Kuva: Fuengirolan kaupunki0

Your Cart