KIELLETÄÄNKÖ TALOYHTEISÖJEN UIMA-ALTAAT KESÄKSI?

KIELLETÄÄNKÖ TALOYHTEISÖJEN UIMA-ALTAAT KESÄKSI?

Jos sateita ei saada, Andalusiaa odottavat vieläkin tiukemmat vedenkulutussäädökset.

Tämän vuoden helmikuussa Andalusian maakuntahallituksen eli Junta de Andalucían kuivuutta tutkimaan perustettu erikoisryhmä päätti, että alueella saisi olla päivässä 160 litran maksimikulutus per henkilö. Myös yöllistä vedenpainetta päätettiin vähentää.

Strand Properties

Vaikka sittemmin on toki satanut, samainen komitea on nyt päättänyt, että vettä ei ainakaan vielä ole saatu tarpeeksi. Viime viikon lopulla kokoontunut komitea kokoontuu uudestaan kahden viikon välein, mutta jos sateita ei saada, sen tuomio on tyly: uima-altaita ei tänä vuonna täytetä.

Taloyhteisöjen altaille täyttökielto?

Uima-altaiden täyttökielto koskisi toteutuessaan tällä tietämällä sekä taloyhteisöjen altaita että yksityisiä sellaisia, ja sekä kokonaan täyttämistä että veden lisäämistä haihtumisen vuoksi. Lopullista kieltoa varten odotetaan kuitenkin vielä sateita sekä tietysti sitä, että säädös julkaistaisiin alueen virallisessa lehdessä eli BOJA:ssa. Toistaiseksi voimassa olevat säädökset ovat viime vuoden marraskuulta. Ne kieltävät muun muassa juomaveden käytön katujen puhdistamiseen sekä kukkien kasteluun.

Poikkeuksiakin säädöksille, jotka eivät siis vielä ole voimassa, on: hotelleiden ja apartamentos-rakennusten altaat sekä merivesialtaat, ja totta kai kuntien maauimalat.

Málagan maakunnassa lasketaan olevan lähes 80 000 uima-allasta.

SAAMME VETEMME TEKOJÄRVISTÄ

Aurinkorannikolle eli Costa del Solille vettä tuova Concepción-tekojärvi on tällä hetkellä noin 29 prosentissa kapasiteetistaan. Aurinkorannikoksi käsitetään rannikkokunnat, jotka ovat Málagan ja Marbellan välillä: Torremolinos, Benalmádena, Mijas ja Fuengirola. Näiden lisäksi Concepción– tekojärvi antaa vettä myös Benahavísille, Esteponalle, Casaresille ja Manilvalle.

Concepción-tekojärven kokonaiskapasiteetti on 57 hehtometriä ja se sijaitsee Istánin kylässä, Marbellan lähellä. Concepción-tekojärvi saa noin 60 prosenttia vedestään Guadaizan, Guadalminan ja Guadalmansan joista.

Itäisemmälle rannikolle eli Axarquíaan vettä taas tuo Viñuela-niminen tekojärvi, joka kirjoitushetkellä on vain yhdeksän prosenttia kokonaiskapasiteetistaan. Guaro-joen lisäksi vettä tuovat Viñuelaan muun muassa Sabarin, Benamargosan ja Salian joet.

TEKSTI TOIMITUS | KUVA UNSPLASH0

Your Cart